Ο Μίντλτον ανάμεσα στον Επστάϊν (αριστερά) και στον Κλίντον. | CreativeProtagon
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Ενας θάνατος, ένας (τέως) πρόεδρος κι ένα σκάνδαλο

Ο μυστηριώδης θάνατος παλιού συνεργάτη του Μπιλ Κλίντον ο οποίος φέρεται να συνδεόταν με τον παιδεραστή Επσταϊν, βάζει φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών
Protagon Team

Πριν από ένα περίπου μήνα, την 7η Μαΐου, ο 59χρονος Μαρκ Μίντλτον, πρώην ανώτερος υπάλληλος του Λευκού Οίκου, βρέθηκε «να κρέμεται από ένα δέντρο με ένα τραύμα από σφαίρα στο στήθος του». Επειτα από σχετική έρευνα ο σερίφης της κομητείας Πέρι του Αρκανσο αποφάνθηκε πως επρόκειτο για αυτοχειρία, αν και διεξάγονται «περαιτέρω έρευνες».

Ο Μαρκ Μίντλτον υπήρξε βοηθός του προσωπάρχη του Μπιλ Κλίντον αλλά και βοηθός του ίδιου του τέως προέδρου των ΗΠΑ από το 1993 έως το 1995. Την ίδια περίοδο είχε στενές σχέσεις και με τον Τζέφρι Επσταϊν και από τις 17, συνολικά, φορές που ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής-παιδεραστής πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου, τις επτά συνέβη χάρη στην παρέμβαση του Μαρκ Μίντλτον. 

Αλλά η βρετανική Daily Mail συνδέει επίσης τον θάνατό του με άλλες 23 περιπτώσεις «ανθρώπων που πέθαναν νέοι», αφότου διασταυρώθηκαν ή σχετίστηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τον Μπιλ και την Χίλαρι Κλίντον. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η 32χρονη Τζούντι Γκιμπς, πρώην μοντέλο που φέρεται να είχε σχέση με τον Μπιλ Κλίντον, ο 53χρονος Βίκτορ Ρέιζερ ταμίας της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, ο 48χρονος Πολ Τάλι, σύμβουλος στρατηγικής των Δημοκρατικών, που πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ τελευταίος στη σχετική λίστα είναι ο Τζέφρι Επσταϊν ο οποίος αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή του Μανχάταν την 10η Αυγούστου του 2019. 

«Ολοι αυτοί οι θάνατοι δεν είναι τυχαίοι, σύμφωνα με μία από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας που μαστίζουν την Αμερική», εξηγεί σε ανταπόκρισή του από την Ουάσιγκτον ο Τζουζέπε Σάρτσινα. «Αυτή ονομάζεται “Clinton Body Count” [καταμέτρηση πτωμάτων] και διαδίδεται, μεταξύ άλλων, από τη βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, από τον συντάκτη του ακροδεξιού ιστότοπου «Newsmax» Κρίστοφερ Ράντι ενώ μέχρι το 2016 διαδιδόταν και από τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία φέρνει στο προσκήνιο, για πολλοστή φορά, την περίοδο Κλίντον που αμαυρώθηκε από ύποπτες σχέσεις και μικροσκάνδαλα», συμπληρώνει ο ανταποκριτής της Corriere della Sera στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Οσον αφορά τη σχέση του αμερικανού τέως προέδρου με τον αυτόχειρα παιδεραστή αλλά και με τη σύντροφο και συνεργάτιδα και συνεργό του Γκισλέιν Μάξγουελ, σίγουρα δεν ήταν απλά τυπική. Ο Μπιλ Κλίντον είχε ταξιδέψει πολλές φορές με το «Lolita Express», το ιδιωτικό τζετ του Τζέφρι Επστάιν, ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και τον ιδιωτικό του παράδεισο (κολαστήριο για τα πάμπολλα θύματά του), το  νησάκι Λιτλ Σεντ Τζέιμς των αμερικανικών Παρθένων Νήσων στην Καραϊβική.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τα εγκλήματά τους, αποκαλύφθηκε πως το ζεύγος Επσταϊν-Μάξγουελ διοργάνωναν ειδικά πάρτι και συνεδρίες «μασάζ» και για τους εκλεκτούς καλεσμένους τους. Με το «Lolita Express» φέρεται ότι είχε ταξιδέψει και ο Μίντλτον. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι εάν υφίσταται κάποια σχέση ανάμεσα στην αυτοκτονία του και τις όποιες σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν και τον Μπιλ Κλίντον.

«Η Daily Mail και η φράξια των ρεπουμπλικανών συνωμοσιολόγων διασπείρουν αμφιβολίες, προσέχοντας πάντα, ωστόσο, να μην ξεπεράσουν τα όρια του υπαινιγμού. Είναι ένα σενάριο που έχουμε ήδη διαβάσει, το 2016, όταν κάποια sites κατασκεύασαν τη θεωρία «Pizzagate» σύμφωνα με την οποία η Χίλαρι διηύθυνε ακόμη και ένα δίκτυο παιδεραστών σε μια πιτσαρία της Ουάσιγκτον. Επρόκειτο για μια ανοησία η οποία, ωστόσο, ώθησε έναν άνδρα να εμφανιστεί οπλισμένος με καραμπίνα στην πιτσαρία, “για να αποδοθεί δικαιοσύνη”», συνοψίζει ο ιταλός δημοσιογράφος.