193
| Shutterstock

ΗΠΑ: Διπλασιάστηκαν μέσα σε δύο χρόνια οι πολιτείες με υψηλό ποσοστό παχύσαρκων

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 18:37
|Shutterstock

ΗΠΑ: Διπλασιάστηκαν μέσα σε δύο χρόνια οι πολιτείες με υψηλό ποσοστό παχύσαρκων

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 18:37

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια ο αριθμός των αμερικανικών Πολιτειών που ανέφεραν αύξηση των ποσοστών των παχυσάρκων διπλασιάστηκε.

Το CDC ανέφερε ότι 16 πολιτείες ανέφεραν ότι το 2020 τουλάχιστον το 35% των ενηλίκων ήταν παχύσαρκο. Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2019 ήταν 12 πολιτείες και για το 2018 μόλις εννέα.

Οι περισσότερες νέες πολιτείες παχύσαρκων βρίσκονται στον αμερικανικό Nότο (όπως το Τέξας, που προστέθηκε πέρυσι) ή τις κεντροδυτικές πολιτείες (όπως το Οχάιο).

Ως παχύσαρκοι ορίζονται αυτοί που έχουν δείκτη μάζας-σώματος (BMI) πάνω από 30. Οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά και διαβήτη τύπου 2, ενώ εμφανίζουν συχνότερα πολλά είδη καρκίνων ακόμη και προβλήματα ψυχικής υγείας.

Το υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκων παρατηρήθηκε στο Μισισιπί με 39,7%, γράφουν οι Times, με τη Δυτική Βιρτζίνια να ακολουθεί με 39,1% και την Αλαμπάμα με 39%. Τελευταία από τις 50 πολιτείες, το Κολοράντο με 24,2%.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι το 2012 καμία πολιτεία δεν ήταν πάνω από το 35%.

Το CDC επισημαίνει ότι κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες σχετίζονται με τη παχυσαρκία. Τουλάχιστον το 35% των Αφροαμερικανών σε 35 πολιτείες ήταν παχύσαρκο πέρυσι, αλλά μόνο επτά πολιτείες είχαν αντίστοιχο ποσοστό λευκών παχύσαρκων. Υψηλό ποσοστό παχύσαρκων Ισπανόφωνων είχαν 22 πολιτείες, καμία όμως παχύσαρκους Ασιάτες/

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...