Πλήρης διάλυση για αυτό το κτίριο στη Φλόριντα, μετά το πέρασμα του τυφώνα | REUTERS/Kathleen Flynn
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ελίν

Ο τυφώνας έχει υποβαθμιστεί πλέον σε τροπική καταιγίδα αλλά οι Αρχές προειδοποιούν πως ο κίνδυνος πλημμυρών και κατολισθήσεων παραμένει
Protagon Team

Εξι πολιτείες της Αμερικής σάρωσε στο περασμά του ο τυφώνας Ελίν, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι.

Ο τυφώνας -που πλέον έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα- προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές ενώ επηρέασε την ηλεκτροδότηση εκατομμυρίων νοικοκυριών.

Από το Ταλαχάσι της Φλόριντας μέχρι το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, ο τυφώνας έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

Μόνο το πάνω μέρος της στέγης αυτού του σπιτιού στη Φλόριντα γλίτωσε από την πλημμύρα. ΗΠΑ, 27 Σεπτεμβρίου 2024. REUTERS/Marco Bello

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νότια Καρολίνα, δεκαπέντε στην Τζόρτζια, επτά στη Φλόριντα, ένας στη Βόρεια Καρολίνα και ένας στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με απολογισμό που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) βάσει αναφορών από τις κατά τόπους αρχές.

Ο τυφώνας Ελίν έφθασε στη βορειοδυτική Φλόριντα το απόγευμα της Πέμπτης ως φαινόμενο κατηγορίας 4, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 225 χλμ/ώρα. Ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε ποτέ αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς.

Αλλη μια εικόνα καταστροφής στη Φλόριντα. REUTERS/Marco Bello