Η συμμορία των οχτώ φέρεται να κακοποιούσε τον 15χρονο στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της φωτογραφίας, στο Ιλιον | InTime News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Βιασμός 15χρονου: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους έξι ανήλικους

O τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Οι άλλοι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη - Οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν ακόμη δύο μέλη της ομάδας
Protagon Team

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους έξι ανηλίκους που βρέθηκαν το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ιλιον.

Ο τέταρτος εξ αυτών δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, για λίγες ημέρες, και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ οι άλλοι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων αρνήθηκε ότι ο 15χρονος βιάστηκε. Παραδέχθηκε ότι όλοι συμμετείχαν στις πράξεις, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο του «ερωτικού πειραματισμού». «Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο 15χρονος είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», φέρεται να υποστήριξε.

«Αρνούμαι την πράξη του βιασμού. Δεν τον έχω αγγίξει. Δύο φίλοι μου με έπεισαν να τραβήξω βίντεο και μετά τους το έδωσα. Δε γνωρίζω τι το έκαναν από εκεί και πέρα. Τη δεύτερη φορά που κατέγραψα την πράξη, το έσβησα κατευθείαν», είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος, σύμφωνα με  το ρεπορτάζ του ίδιου Μέσου.

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις αυτές, πάντως, οι κατηγορούμενοι αρχικά εμφανίστηκαν να έχουν διαφορετική στάση. «Το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτα. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο», ήταν τα πρώτα λόγια τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το χρονικό

Ολα ξεκίνησαν αρχές Νοεμβρίου. Η παρέα οχτώ 15χρονων αγοριών καταγγέλθηκε ότι έκλεινε έναν άλλο 15χρονο σε σπίτι σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, ασελγώντας σε βάρος του, βιάζοντας τον, ενώ παράλληλα μαγνητοσκοπούσαν τις πράξεις τους, τις οποίες διακινούσαν σε κινητά τηλέφωνα φίλων και συμμαθητών.

Στη συνέχεια η ομάδα των οχτώ φέρεται να του ασκούσε bullying για να μην μιλήσει.

Κάποια στιγμή οι γονείς αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί, ο 15χρονος «έσπασε» και μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στη συνέχεια απευθύνθηκαν στην Αστυνομία και την Τετάρτη το πρωί οι Αρχές προχώρησαν στις ‘εξι συλλήψεις των 15χρονων. Ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο φίλοι τους, ίδιας ηλικίας, οι οποίοι δεν είχαν εντοπιστεί έως και το πρωί του Σαββάτου.

Στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας έχουν ήδη γίνει έρευνες σε σπίτια, έχουν κατασχεθεί κινητά όπου υπάρχει υλικό με τον 15χρονο από τις εφιαλτικές στιγμές που ζούσε ενώ οι Αρχές εντόπισαν και μικροποσότητες ναρκωτικών.