H 25χρονη Σάκι Σούντο, πρωταγωνίστρια ιαπωνικών ταινιών πορνό, συνελήφθη έπειτα από την έρευνα που διενήργησε η ιαπωνική αστυνομία για τις συνθήκες θανάτου του συζύγου της, του 77χρονου επιχειρηματία Κοζούκε Νοζάκι. Η Σούντο οδηγήθηκε στη φυλακή, λέει η Corriere della Sera, και περιμένει δίκη με την κατηγορία ότι σκότωσε τον Νοζάκι με τη μέθοδο της δηλητηρίασης.
Ο Νοζάκι είχε βρεθεί νεκρός σε καναπέ του δευτέρου ορόφου της πολυτελούς βίλας του προ τριετίας, είχαν γίνει οι σχετικές έρευνες, όμως η κοπέλα συνελήφθη μόλις την περασμένη Δευτέρα. Η Σούντο κατηγορείται ότι σκότωσε τον άντρα της με υπερβολική δόση διεγερτικών φαρμάκων, όμως επιμένει ότι είναι αθώα.
Οι ανακριτές, βέβαια, είναι πεπεισμένοι ότι εγκλημάτησε. Και την πεποίθησή τους αυτή τη βασίζουν στο εξής στοιχείο: στο smartphone της Σούντο εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της πλοήγησής της στο ίντερνετ. Τι έψαχνε; Ιστοσελίδες εξειδικευμένες στη δολοφονία με φάρμακα. Τον «λάκκο» της νεαράς σκάβουν επίσης και οι κάμερες ασφαλείας της βίλας: τα αρχεία τους αποκαλύπτουν ότι κανένας παρείσακτος δεν πλησίασε το οίκημα την ημέρα του θανάτου του Νοζάκι, ούτε ότι υπήρξε οποιαδήποτε άλλη κίνηση, έτσι μόνο το ζεύγος (φαίνεται ότι) βρισκόταν μέσα.
Η κοπέλα είναι επαρχιώτισσα, από το Χοκάιντο, απόφοιτος επαγγελματικής σχολής, άτομο που δεν έχασε πολύ χρόνο αναζητώντας επαγγελματικό προσανατολισμό: από το 2016 κιόλας ανακάλυψε την κλίση της, στα πλατό της κινηματογραφικής πορνογραφίας – γεγονός που από μόνο του δεν συσχετίζεται με κανενός είδους έγκλημα, φυσικά.
Παράλληλα με τις επιδόσεις της στο σινεμά, η Σούντο διατηρούσε και επιχείρηση «έσκορτ», δηλαδή γραφείο με γυναίκες-συνοδούς προσφερόμενες προς ενοικίαση σε πλουσίους. Τον Νοζάκι τον γνώρισε το 2017. Παντρεύτηκαν έπειτα από τρεις μήνες. Ο γαμπρός περνούσε σε ηλικία τη νύφη 55 χρόνια. Αλλους τρεις μήνες τούς άφησε ο Χάρος να χαρούν τον γάμο τους.
Ο Νοζάκι υπήρξε Κροίσος, το οίκημα στο οποίο άφησε την τελευταία πνοή του είναι διακοσμημένο με έργα τέχνης και αξίζει περίπου 1,3 δισ. γιέν. Είχε τη φήμη του πλεϊμπόι και είχε αυτοχαρακτηριστεί «Δον Ζουάν της Ιαπωνίας». Είχε εκδώσει και βιβλίο στο οποίο εξηγούσε στους βιβλιόφιλους πώς «στήριξε 4.000 γυναίκες ξοδεύοντας 3 δισ. γιέν».
Από την ημέρα δημοσίευσης του πονήματός του και έπειτα τα ιαπωνικά media τον αποκαλούσαν Ντον Τζοβάνι. Η Corriere, πάλι, περιορίστηκε να μετατρέψει τα 3 δισ. γιέν που κατά δήλωσή του έφαγε στον ποδόγυρο στο νόμισμα της Ευρωζώνης: είναι 23 εκατ. ευρώ – ψιλοπράγματα για Κροίσο.