Απολύμανση ακόμη και στο τέμενος Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη | REUTERS/Umit Bektas
Επικαιρότητα

Η Τουρκία έχει μόλις 18 κρούσματα κορονοϊού – Σε καραντίνα χιλιάδες προσκυνητές από τη Μέκκα

Ενώ τα περιστατικά αυξάνονται, οι Αρχές έχουν αρχίσει να κλείνουν εκπαιδευτικά ιδρύματα και χώρους διασκέδασης, με καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες
Protagon Team

Οι Αρχές της Τουρκίας κατέγραψαν την Κυριακή 12 νέα κρούσματα του κορονοϊού, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 18, ενώ σταδιακά έχουν αρχίσει να παίρνουν μέτρα περιορισμού σε δραστηριότητες που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου και σε πρόσωπα που έρχονται από το εξωτερικό.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα, αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην τουρκική επικράτεια την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, δύο από τα νέα κρούσματα συνδέονται με το πρώτο, επτά είναι ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα από την Ευρώπη και τρεις ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία έγινε η τελευταία μεγάλη χώρα που κατέγραψε κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, λίγο καιρό αφότου ανακοίνωσε μέτρα επαγρύπνησης. Δεν λείπουν οι υποψίες ότι το πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο, αλλά αποκρύπτεται.

Εκτοτε η κυβέρνηση της Τουρκίας εντείνει τα μέτρα για να εμποδίσει τη διασπορά του ιού, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια, αλλά και μπαρ και κλαμπ, διατάσσοντας οι αθλητικές συναντήσεις να γίνονται χωρίς θεατές και αναστέλλοντας τις πτήσεις προς και από πολλές χώρες.

Εν τω μεταξύ, περί τους 10.000 μουσουλμάνους, οι οποίοι επέστρεψαν στην Τουρκία από προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία, τέθηκαν σε καραντίνα την Κυριακή. Οι ταξιδιώτες τοποθετούνται σε χωριστά δωμάτια σε φοιτητικές εστίες της Αγκυρας και της περιφέρειας, ενώ περνούν από τεστ.