Επικαιρότητα

Η στιγμή της επίθεσης στον Στέφανο Χίο – Πώς περιγράφει τον δράστη

Απαντήσεις στο οπτικό υλικό από κάμερες στην κατοικία του δημοσιογράφου, αλλά και σε γειτονικές, αναζητά η αστυνομία, η οποία πήρε μια πρώτη κατάθεση από το θύμα
Protagon Team

Οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας που δείχνει ακριβώς τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο ήλθε στη δημοσιότητα, ενώ παράλληλα το θύμα είχε μια πρώτη συνομιλία με αστυνομικούς για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Τις φωτογραφίες δημοσιεύει η εφημερίδα του Χίου, το «Μακελειό».

Σύμφωνα τουλάχιστον με το δημοσίευμα, υπάρχουν τέσσερα βίντεο και 30 φωτογραφίες που δείχνουν την απόπειρα. Προέρχονται από κάμερα στην οικία του Χίου και σε γειτονικές κατοικίες.

Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται ο δράστης να πλησιάζει πολύ κοντά στο αυτοκίνητο, την ώρα που ο Χίος επέστρεφε στην κατοικία του τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Εν τω μεταξύ, σε συνομιλία του με τους αστυνομικούς, ο Χίος είπε ότι «ο δράστης που με πυροβόλησε φορούσε κουκούλα, ενώ τα μάτια του είχαν σχιστοειδές σχήμα». Στον ιστότοπο της εφημερίδας γράφτηκε ακόμη ότι ο δράστης ήταν χαμηλού αναστήματος.

Αμέσως μόλις είδε τον δράστη άνοιξε την πόρτα, χτυπώντας τον στο χέρι με το οποίο κρατούσε το όπλο. Ο δράστης πυροβόλησε τέσσερις φορές, μία στο λαιμό και μία στα πλευρά του Χίου, ενώ άλλες δύο σφαίρες καρφώθηκαν στο αυτοκίνητο.

Ακόμη, ο Χίος υποστήριξε ότι δεχόταν απειλές «σε σχέση με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας». Είπε ακόμη ότι έπαιρνε μέτρα ασφαλείας και νοίκιαζε συνεχώς καινούργια αυτοκίνητα, ώστε να μην κινείται με το ίδιο.

Ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται από τη Δευτέρα σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο ΚΑΤ.