Η «Κολαρβάλι» δεν τριγυρίζει πια στο δάσος: οι τελευταίες φωτογραφίες της διάσημης ινδικής τίγρης, πρωταγωνίστριας και σε ντοκιμαντέρ του BBC, τη δείχνουν ξαπλωμένη σε μια νεκρική πυρά, καλυμμένη με ανθοπέταλα. Οι Ινδοί φρόντισαν για το ξόδι της οργανώνοντας για αυτήν μια βασιλική κηδεία στο πάρκο Πεντς της κεντρικής περιοχής Μάντια Πραντές, στα δάση που ενέπνευσαν το πασίγνωστο «Βιβλίο της ζούγκλας» του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ.
Η συγκεκριμένη τίγρη, με κωδικό όνομα από τη γέννησή της το T-15, έλαβε επαξίως όσο ζούσε το παρατσούκλι «σούπερ μαμά» επειδή γέννησε 29 τιγράκια σε 8 γέννες της. Οι άνθρωποι την έλεγαν και «Κολαρβάλι», που σημαίνει «αυτή με το κολάρο». Αυτό ήταν το τρίτο όνομά της, το οποίο πήρε αφ’ ότου φόρεσε –και ήταν η πρώτη του είδους της– το ειδικό κολάρο που επέτρεψε την εξ αποστάσεως μελέτη της από τους ζωολόγους.
Η «σούπερ μαμά» είχε γίνει μια από τις πιο διάσημες τίγρεις της Ινδίας αφού πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ «Spy in the jungle», που έφερε κύματα επισκεπτών στο πάρκο με ανυπομονησία να τη συναντήσουν. «Ηταν ένα φιλικό ζώο, πλησίαζε τα οχήματα των τουριστών χωρίς κανέναν φόβο» λένε οι ειδικοί του πάρκου. Η «τίγρη με το κολάρο» πέθανε 16 ετών, δηλαδή πλήρης ημερών. Ο λόγος του θανάτου της ήταν τα γηρατειά, δηλαδή οι ασθένειες που σχετίζονται με το προκεχωρημένο της ηλικίας.
Για χάρη της και κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες κατευθύνονταν στα 51 καταφύγια τίγρεων που είναι διάσπαρτα στην Ινδία, ελπίζοντας να ρίξουν μια ματιά στο μεγαλοπρεπές ζώο. Η Ινδία φιλοξενεί το 70% των τίγρεων του κόσμου, 2.976 ζώα σύμφωνα με την τελευταία κρατική απογραφή.