H Σακίρα στο Παρίσι στις αρχές Ιουλίου | Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images
Επικαιρότητα

Η Σακίρα στο στόχαστρο νέας έρευνας για φοροδιαφυγή

Μπορεί η διάσημη τραγουδίστρια να χώρισε από τον Ζεράρ Πικέ όμως μάλλον θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο και θα καταβάλει βαρύτατο πρόστιμο στην ισπανική εφορία.
Protagon Team

Νέα έρευνα για φερόμενη φορολογική απάτη αντιμετωπίζει η Σακίρα. Η διάσημη κολομβιανή τραγουδίστρια απειλείται ακόμα και με οκταετή φυλάκιση αλλά και πρόστιμο 24 εκατομμυρίων ευρώ.

Δικαστήριο στη Βαρκελώνη, γράφουν οι Times, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να ξεκινήσει έρευνα για μια δεύτερη υπόθεση φερόμενης φορολογικής απάτης της ποπ σταρ. Το δικαστήριο της ισπανικής πόλης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στην ανακοίνωσή του.

Η 46χρονη τραγουδίστρια, η οποία μετά τον χωρισμό της από τον πρώην ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ, ζει πλέον στο Μαϊάμι, έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση και ισχυρίζεται ότι δεν οφείλει τίποτα στην ισπανική εφορία. Οι εκπρόσωποί της δήλωσαν ότι δεν είχε ακόμη ενημερωθεί για τη νέα έρευνα, για την οποία, όπως είπαν, έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης.

«Όπως έχει ήδη δηλώσει σε πολλές περιπτώσεις, η Σακίρα υποστηρίζει ότι ενεργούσε πάντα σύμφωνα με το νόμο και σύμφωνα με τις συμβουλές των καλύτερων φορολογικών εμπειρογνωμόνων», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους την Πέμπτη.

Η τραγουδίστρια των δεκάδων επιτυχιών πρόκειται ήδη να δικαστεί στο τέλος του έτους στην Ισπανία, επειδή φέρεται να μην κατέβαλε 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους για εισοδήματα που απέκτησε μεταξύ 2012 και 2014. Οι εισαγγελείς της Βαρκελώνης δήλωσαν ότι θα επέβαλαν επίσης πρόστιμο ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν αφού η Σακίρα απέρριψε μια συμφωνία για την απολογία της σχετικά με τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή.

Η ίδια δήλωσε ότι οι αρχές την κυνήγησαν «με το βλέμμα στραμμένο στο βραβείο» όταν ανακάλυψαν ότι έβγαινε με τον αστέρα ποδοσφαιριστή της Μπαρτελόνα Ζεράρ Πικέ.Η Σακίρα και ο Πικέ, που έχουν δύο παιδιά, ζούσαν μαζί στη Βαρκελώνη μέχρι πέρυσι, όταν έδωσαν τέλος στην 11χρονη σχέση τους.

Ο Πικέ καταδικάστηκε για φορολογική απάτη το 2016 και αργότερα κλήθηκε να καταβάλει στην εφορία 2,1 εκατομμύρια ευρώ.