568
Η Ντούα Λίπα λαμβάνει την αλβανική υπηκοότητα από τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι | Twitter

Η ποπ τραγουδίστρια Ντούα Λίπα πήρε την αλβανική υπηκοότητα

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 18:57
Η Ντούα Λίπα λαμβάνει την αλβανική υπηκοότητα από τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι
|Twitter

Η ποπ τραγουδίστρια Ντούα Λίπα πήρε την αλβανική υπηκοότητα

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 18:57

H ποπ σταρ Ντούα Λίπα, που κάνει καριέρα τραγουδίστριας στη Βρετανία, έλαβε την αλβανική υπηκοότητα από τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι, ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, γράφουν οι Times.

«Θα είμαι Αλβανίδα και με χαρτιά», είπε η Λίπα από το δημαρχείο των Τιράνων.

Η τραγουδίστρια γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από γονείς μετανάστες που πήγαν εκεί από το Κόσοβο. Αρχισε να τραγουδάει σε ηλικία πέντε ετών επηρεασμένη από τον πατέρα της, πρώην τραγουδιστή και κιθαρίστα ενός ροκ συγκροτήματος, και ξεκίνησε να ανεβάζει τα τραγούδια της στο Youtube όταν ήταν 14 ετών. Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2017 και το 2019 κέρδισε το βραβείο Grammy στην κατηγορία του «καλύτερου νέου καλλιτέχνη».

Ο Μπεγκάι δήλωσε ότι είναι τιμή του που έδωσε ο ίδιος την υπηκοότητα στην τραγουδίστρια, καθώς η Λίπα «έκανε τους Αλβανούς διάσημους σε όλον τον κόσμο».

«Ευχαριστώ, νιώθω πολύ περήφανη», έγραψε η τραγουδίστρια και στα αλβανικά στο Twitter δίπλα σε φωτογραφίες της στην τελετή.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

«Ολοι δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας» δήλωσε η ίδια, λίγο αργότερα, στα ΜΜΕ. «Θέλω να μπορώ να μιλάω ελεύθερα για την αλβανική μου καταγωγή».

Η ποπ σταρ θα ολοκληρώσει την ετήσια περιοδεία συναυλιών της στην κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη των Τιράνων για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...