Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί της Πέμπτης | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει στάση εργασίας με αίτημα να καταργηθεί η υποχρεωτικότητα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, καταθέτει αίτημα αναστολής και ακύρωσης του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
Protagon Team

Μία ημέρα μετά τη διαμαρτυρία εργαζομένων του ΕΚΑΒ (εδώ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο με μέλη 250 πρωτοβάθμια εργασιακά σωματεία νοσοκομείων – προνοιακών ιδυμάτων – κέντρων υγείας – ΕΚΑΒ, το οποίο καλύπτει συνδικαλιστικά 80.000 επαγγελματίες υγειονομικούς στο χώρο της δημόσιας υγείας, κάνει στάση εργασίας την Πέμπτη, με αίτημα την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά της covid-19.

Προβαίνει δηλ. σε κινητοποίηση για το δικαίωμα κάποιων υγειονομικών να προσέρχονται στην εργασία τους όντας ανεμβολίαστοι, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη προστασία της δημόσιας υγεία και της δικής τους.

Ηπανελλαδική στάση εργασίας την Πέμππτη 26 Αυγούστου, θα διαρκέσει απο τις 10:00 έως τις 15:00. Στις 11:00 θα γίνουν συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης στη Θεσσαλονικη, καθώς και στην Περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα διαλύσει την δημόσια υγεία και γι’ αυτό πέρα από την κινητοποίηση της Πέμπτης, καταθέτει παράλληλα αίτημα αναστολής και ακύρωσής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.