«Το στιγμιότυπο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ που έκανε την ρατσιστική επίθεση», κατά την ΠΑΕ Κηφισιάς | Kifisia FC / ΠΑΕ Κηφισιά
Επικαιρότητα

Η ΠΑΕ Κηφισιά καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση Μπέου στον Τετέι

Η ΠΑΕ Βόλος επιχείρησε να διαψεύσει τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, λέγοντας πως «άνθρωπος της αποστολής της» απευθύνθηκε στον διαιτητή για «το μαϊμού φάουλ» που έδωσε. Η ομάδα των βορείων προαστίων αντέδρασε δημοσιεύοντας βίντεο στο οποίο ο πρόεδρος της ΠΑΕ της Μαγνησίας, και δήμαρχος Βόλου, ακούγεται να λέει ότι «μόνος του έπεσε η μαϊμού»...
Protagon Team

Με ανάρτησή της στα social media η ΠΑΕ Κηφισιά «έδειξε» τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχο της πόλης, Αχιλλέα Μπέο, ως υπεύθυνο της λεκτικής επίθεσης που δέχθηκε ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της Ανδρέας Τετέι, στα διάρκεια του ματς μεταξύ των δύο ομάδων την Κυριακή.

Προηγουμένως, ο ίδιος ο νεαρός επιθετικός είχε καταγγείλει ρατσιστική επίθεση σε βάρος του, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Μιλώντας στην Cosmote TV αμέσως μετά τον αγώνα για τη φράση που όπως είπε άκουσε «από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας» ο Ανδρέας Τετέι ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Προσπαθούμε τόσο καιρό στην κοινωνία να τα αλλάξουμε όλα αυτά τα πράγματα και κάποιος με αποκάλεσε “μαϊμού”. Ηταν κάτι που είχα πολύ καιρό να ακούσω, γιατί στα προηγούμενα χρόνια το είχα ξανακούσει. Η αλήθεια είναι ότι με πείραξε πάρα πολύ. Γι’ αυτό πήγα στον διαιτητή κάποια στιγμή, άκουσα πολύ καλά τη λέξη. Με πείραξε πάρα πολύ, με ενόχλησε».

Θέση για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο ματς της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League έλαβε, εν συνεχεία, και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών. Ο ΠΣΑΠΠ έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά» ενώ απευθύνθηκε και «στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, για να διερευνήσει το περιστατικό και να κινήσει κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος του ή των υπαίτιων».

Η ίδια η ομάδα των βορείων προαστίων τοποθετήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας δημοσιεύοντας ένα βίντεο που εικονίζει τον κ. Μπέο να εκστομίζει την επίμαχη φράση: «Ρε μόνος του έπεσε η μαϊμού».

Το βίντεο, υπό τον τίτλο «Say no to racism», συνοδεύεται από την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια της καταγγελίας που έκανε ο Ανδρέας Τετέι, μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, παρουσιάζουμε ως ΠΑΕ Κηφισιά το στιγμιότυπο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, που έκανε την ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας.

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!».

Πριν τη δημοσίευση του παραπάνω βίντεο από την ΠΑΕ Κηφισιά, η ομάδα της Μαγνησίας είχε αποδώσει τη φράση, αορίστως, σε «άνθρωπο της αποστολής», και ισχυρίστηκε πως απευθυνόταν στον διαιτητή του αγώνα.

«Σχετικά με τη δήλωση – καταγγελία του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι ξεκαθαρίζουμε ότι η ομάδα μας από την ίδρυσή της έχει να επιδείξει σεβασμό απέναντι σε όλους κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται έμπρακτα κάθε Κυριακή, επί σειρά ετών. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι από τον πάγκο της ομάδας μας άνθρωπος της αποστολής απευθύνθηκε στον διαιτητή και διαμαρτυρόμενος του φώναξε “Τι μαϊμού φάουλ έδωσες”. Καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, το δηλώνουμε κατηγορηματικά», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Με φόντο τα ομοφοβικά σχόλια του δημάρχου Βόλου προς τον κ. Κασσελάκη, το ίδιο 24ωρο, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, δια της γραμματέως του, να «να πάψει η ατιμωρησία Μπέου».

«Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει από καιρό. Την ίδια μέρα, ρατσιστική επίθεση Μπέου εναντίον του ποδοσφαιριστή Τεττέι και ομοφοβική εναντίον Κασσελάκη. Να πάψει η ατιμωρησία Μπέου. Ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία δεν έχουν θέση στην κοινωνία, στον αθλητισμό και στην πολιτική», έγραψε στην πλατφόρμα X η Ράνια Σβίγκου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα η ΝΔ είχε καταδικάσει «απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων», ενώ αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν και άλλα κόμματα.