531
Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, υποστράτηγος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού, μιλάει στο Sky News | Social media

«Η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο μέχρι τον Δεκέμβριο»!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 20:29
Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, υποστράτηγος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού, μιλάει στο Sky News
|Social media

«Η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο μέχρι τον Δεκέμβριο»!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 20:29

Την αισιόδοξη άποψη ότι τον πόλεμο θα τον κερδίσει στο τέλος του έτους η Ουκρανία εξέφρασε ένας στενός συνεργάτης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος τοποθετήθηκε από τον ουκρανό πρόεδρο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού τον Αύγουστο του 2020. Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτήν την εκτίμηση. Δήλωσε ότι θα επιστρέψουν υπό ουκρανικό έλεγχο και η Κριμαία και το Ντονμπάς ολόκληρο. Τουτέστιν, η ήττα της Ρωσίας θα είναι εξευτελιστική, αφού θα χάσει και εδάφη που κατείχε πριν ξεκινήσει η εφετινή σύγκρουση. Και δεν θα χάσει μόνο αυτά, θα χάσει και τον ίδιον τον Πούτιν – ο οποίος θα ανατραπεί με πραξικόπημα προτού πεθάνει από καρκίνο του στομάχου.

Τις προβλέψεις του νεαρού υποστρατήγου του Ζελένσκι (ο Μπουντάνοφ είναι μόλις 36 ετών) μετέφερε ο Λορέντζο Κρεμονέζι, απεσταλμένος της Corriere della Sera. Ο ιταλός δημοσιογράφος περιέγραψε τον Ουκρανό σαν «πιστό του Ζελένσκι» και «σκληρό με πρόσωπο παιδιού». Ο Κρεμονέζι έγραψε ότι αυτές τις δηλώσεις ο Μπουντάνοφ τις κάνει σε διεθνή δίκτυα και η διαρκής κυκλοφορία τους αποσκοπεί στην πρόκληση της Ρωσίας. Οι πληροφορίες που έδωσε για τον Ουκρανό είναι ενδιαφέρουσες: συνεργάζεται στενά «με συναδέλφους του των Δυτικών και κυρίως των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών», προκειμένου να αποκαλυφθεί ότι ο Πούτιν «είναι γυμνός», ότι «είναι εύκολο να τον ξεσκεπάσεις και ακόμη ευκολότερο να τον νικήσεις».

Στα προγνωστικά Μπουντάνοφ καίριο ρόλο παίζει το χρονικό διάστημα αμέσως μετά τον εφετινό Δεκαπενταύγουστο. Τότε, λέει, «θα φθάσουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή». Τι σημαίνει αυτό; Οτι θα τεθεί χρονοδιάγραμμα: «Οι περισσότερες μάχες θα τελειώσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Θα ανακτήσουμε την εξουσία σε όλα τα εδάφη που έχουμε χάσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς και της Κριμαίας». Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στο Sky News. Ο Ιταλός τις βρήκε πολύ αισιόδοξες, όμως συμφώνησε ότι είναι λογικό να πλημμυρίζει αισιοδοξία τους Ουκρανούς έπειτα από τις επιτυχίες τους στο Κίεβο, και τώρα στο Χάρκοβο. Εξάλλου οι Ουκρανοί παραλαμβάνουν συνεχώς αμερικανικά και άλλα συμμαχικά όπλα.

Ο Κρεμονέζι έγραψε ότι οι καιροί αλλάζουν: «Πρώτα η Μόσχα ήθελε να εκδιώξει τον Ζελένσκι και να προσαρτήσει το Κίεβο, τώρα είναι οι Ουκρανοί που στοχεύουν να αποδυναμώσουν τον Πούτιν, μάλιστα σκοπεύουν να εργαστούν για την αλλαγή του καθεστώτος στη Μόσχα». Αυτά, δηλαδή, είπε και ο Μπουντάνοφ: «Ο Πούτιν έχει καρκίνο στο στομάχι, και οι Ρώσοι στρατηγοί εξυφαίνουν ένα πραξικόπημα με σκοπό να τον ανατρέψουν». Για τον νεαρό υποστράτηγο μόνο η απομάκρυνση του Πούτιν μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή στην ειρήνη.

Ο Μπουντάνοφ από τις 5 Αυγούστου 2020 είχε δηλώσει ότι σαν αποστολή του θεωρεί «την απελευθέρωση της Κριμαίας και των τμημάτων του Ντονμπάς που κατέλαβαν οι Ρώσοι το 2014». Η Corriere του πίστωσε και τον εκσυγχρονισμό του ουκρανικού στρατού, κάτι που ουσιαστικώς τώρα επιτυγχάνεται σε επίπεδο εξοπλισμού, με την προσφορά των ΝΑΤΟϊκών όπλων και την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου σοβιετικού υλικού. «Στον επόμενο πόλεμο, η Κριμαία και το Ντονμπάς θα είναι πάλι 100% ουκρανικά» επαναλαμβάνει ο Μπουντάνοφ σε κάθε δημόσια εμφάνισή του.

Ο Κρεμονέζι σημείωσε ότι κατά το παρελθόν, όταν ήταν απλός πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, ο Μπουντάνοφ έκανε και σαμποτάζ στην Κριμαία. Μάλιστα εξαιτίας της δράσης του αυτής έγινε και βομβιστική απόπειρα εναντίον του από έναν ρώσο πράκτορα. Τώρα ο Μπουντάνοφ δηλώνει ότι οι υπηρεσίες του έχουν εισχωρήσει στον ρωσικό στρατό και αντλούν τις πληροφορίες που θέλουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...