Η οργάνωση ΟΛΑ πίσω από το χτύπημα στο Εφετείο | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στο Εφετείο

Με ανακοίνωση που ανέβασε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου
Protagon Team

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η μακροσκελής ανακοίνωσή της φέρει τίτλο «Η Αστική Δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου» και υπότιτλο «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους».

Tα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, τέσσερα μέλη της οργάνωσης έφθασαν με βανάκι λίγο μετά τις 2:20, στην οδό Λουκάρεως, μπροστά ακριβώς στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών.

Δύο εξ αυτών κατέβηκαν από το όχημα και άφησαν μία βαλίτσα με αμμωνιοδυναμίτιδα και ANFO (πρόσμιξη νιτρικού αμμωνίου με πετρέλαιο). Η βόμβα έφερε ωρολογιακό μηχανισμό και πυροκροτητή.

Όταν έγιναν αντιληπτοί από τον αστυνομικό φρουρό πυροβόλησαν μία φορά με καλάσνικοφ για εκφοβισμό και εξαφανίστηκαν στα στενά του Γκύζη. Λίγη ώρα αργότερα το όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε καμμένο στα Εξάρχεια.

Στις 02:50 άγνωστος με προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα και σε ιστοσελίδα, έδωσε χρονικό περιθώριο 40 λεπτά για την έκρηξη που σημειώθηκε τελικά στις 3:25, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές στο κτίριο του Εφετείου.