Από τη μεταγωγή των 14 συλληφθέντων στα δικατήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης | INTIMEnews
Επικαιρότητα

«Η Νάνσυ μού πήρε €120.000» – Την Πέμπτη η απολογία της αρχηγού στο κύκλωμα εκβιαστών

Συγγενής πρώην αντιδημάρχου και με ιδιαίτερη προτίμηση στα ακριβά ρολόγια, η 43χρονη αρχηγός του κυκλώματος είχε «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, καθώς το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης ως «μεσίτρια» ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας και έναν χρόνο αργότερα για υπεξαίρεση άνω των 120.000 ευρώ ως εργαζόμενη σε ασφαλιστική εταιρεία. Μόνο από έναν επιχειρηματία είχε καταφέρει να αποστάσει περισσότερα από 100.000 ευρώ ως αμοιβή για τις προσφερόμενες «εξυπηρετήσεις»
Protagon Team

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν την Τετάρτη οι 14 κατηγορούμενοι  (δημοτικοί αστυνομικοί, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας και άλλων δημόσιων υπηρεσιών) ως εμπλεκόμενοι στο πολυπλόκαμο κύκλωμα εκβιαστών, με θύματα κυρίως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Εξι από τους κατηγορούμενους -ανάμεσά τους  και η φερόμενη αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, η 43χρονη «Νάνσυ»-  ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν, την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Ολοι τους είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η παράνομη δράση του διυπηρεσιακού κυκλώματος εκβιαστών ή/και πάσης φύσεως εξυπηρετήσεων έναντι αδράς αμοιβής που άγγιζε σε ορισμένες περιπτώσεις τις 10.000 ευρώ, υπολογίζεται «τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023» και η ετήσια «λεία» του στις 700.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ένας από τους επιχειρηματίες που έπεσαν στα «δίχτυα» του κυκλώματος,  περιέγραψε πώς τον προσέγγισαν και τι του ζητούσαν για να επιλυθεί το ζήτημα του. Κατά δήλωσή του η αρχηγός «Νάνσυ» κατάφερε να του αποσπάσει πάνω από 120.000 για τις προσφερόμενες «εξυπηρετήσεις».

 «Ηρθα για πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους το ’17 ή το ’16. Ενας γνωστός μου, μου τη σύστησε (την «Νάνσυ») και μου λέει έχω ένα άτομο που μπορεί να σου δώσει λύση. Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια, το ξέρω εγώ ότι λειτουργεί, από εκεί και πέρα είναι αναγκαίο κακό», είπε και πρόσθεσε για τις «ταρίφες» του κυκλώματος:

«Για τα μαγαζιά ήταν γύρω στα δύο με τρία χιλιάρικα για την άδεια του κάθε μαγαζιού, για τα ξενοδοχεία ξεφεύγει, 10.000 – 15.000 ευρώ. Έχω δώσει στη συγκεκριμένη γυναίκα πάνω από 120.000 ευρώ.

 »Δεν παίζει το σενάριο να μην μπορείς, θα έχεις κυρώσεις άσχημες, δεν παίζει, θα σου κόψουν πρόστιμα, πήγαινε μετά στο πρόστιμο και πλήρωσε το έκανε και μία άλλη γνωστή μου, η οποία της φάνηκαν πολλά τα 2.500 και τελικά πλήρωσε 5.000 ευρώ».

Συγγενής πρώην αντιδημάρχου, η 43χρονη «Νάνσυ» είχε «πλούσιο» ποινικό παρελθπόν καθώς το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης ως «μεσίτρια» ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας και έναν χρόνο αργότερα για υπεξαίρεση άνω των 120.000 ευρώ ως εργαζόμενη σε ασφαλιστική εταιρεία.

Τόσο η ίδια, όσο και ο 41 ετών αδελφός της – στον οποίο είχε εμπιστευθεί τη θέση εισπράκτορα-ταμία- ήταν (ψευδώς δηλωμένοι) ως υπάλληλοι συμβουλευτικής εταιρείας έτσι ώστε να εμφανίζονται ως ασφαλισμένοι και με σταθερό εισόδημα.

Ενα ακόμη στοιχείο που προκύπτει από τη  σχηματισθείσα δικογραφία, είναι η ιδιαίτερη προτίμηση που φαίνεται ότι είχε η 43χρονη στα ακριβά ρολόγια, αφού σε έρευνα που έγινε στην οικία της, βρέθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 25 (!) ρολόγια χειρός από διάφορες μάρκες πολυτελείας.

Στην ίδια έρευνα βρέθηκαν 4.000 ευρώ σε μετρητά, οκτώ βιβλιάρια διαφορετικών τραπεζών με πλήθος κινήσεων αλλά και σφραγίδες ενός πολιτικού μηχανικού και ενός αρχιτέκτονα μηχανικού τις οποίες προφανώς χρησιμοποιούσε στα πλαστά πιστοποιητικά που εξέδιδε η εγκληματική οργάνωση.