Η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον και της οικογένειας, όπως τη δημοσίευσε το Παλάτι του Κένσινγκτον στις 9 Σεπτεμβρίου |
Επικαιρότητα

Η Κέιτ Μίντλετον ολοκλήρωσε τη χημειοθεραπεία και επιστρέφει στα καθήκοντά της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο με οικογενειακές στιγμές, έκανε γνωστό πως η θεραπεία της για τον καρκίνο ολοκληρώθηκε, έπειτα από εννέα «απίστευτα δύσκολους» μήνες. Το διάστημα αυτό «μας υπενθύμισε να είμαστε ευγνώμονες για τα απλά αλλά σημαντικά πράγματα της ζωής, που τόσοι πολλοί θεωρούμε δεδομένα» τόνισε
Protagon Team

Η Κέιτ Μίντλετον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας και σύζυγος του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Ουίλιαμ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ολοκλήρωσε την προληπτική χημειοθεραπεία στην οποία υποβλήθηκε για τον καρκίνο, καθώς και ότι είναι σε θέση να αναλάβει εκ νέου κάποιες από τις υποχρεώσεις της αργότερα εφέτος, παρότι η «πορεία προς την ίαση και την πλήρη ανάρρωση είναι μακρά».

«Καθώς το καλοκαίρι τελειώνει, δεν μπορώ να σας εκφράσω την ανακούφισή μου που ολοκλήρωσα επιτέλους τη χημειοθεραπεία μου» ανέφερε η Κέιτ σε ένα προσωπικό μήνυμά της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

«Οι τελευταίοι εννέα μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι για εμάς ως οικογένεια. Η ζωή όπως την ξέρουμε μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια στιγμή και έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να βρούμε την πορεία μας μέσα στην καταιγίδα και σε αχαρτογράφητους δρόμους» συνέχισε η 42χρονη πριγκίπισσα, η οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι έπασχε από καρκίνο.

Ξεκίνησε τότε να λαμβάνει αντικαρκινική θεραπεία, ενώ αποσύρθηκε και από τα καθήκοντά της.

Η πρώτη δημόσια εμφάνισή της έλαβε χώρα μήνες μετά, τον Ιούνιο, στην ετήσια στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό των γενεθλίων του βασιλιά Καρόλου. Τον Ιούλιο πραγματοποίησε ακόμη μία δημόσια εμφάνιση, παρακολουθώντας το τουρνουά τένις του Γουίμπλετον.

«Το ταξίδι του καρκίνου είναι περίπλοκο, τρομακτικό και απρόβλεπτο για όλους, ιδιαίτερα για εκείνους που βρίσκονται πιο κοντά σου» προσέθεσε η Κέιτ, της οποίας το μήνυμα συνοδεύεται από ένα βίντεο με προσωπικές στιγμές της οικογένειας.

«Με ταπεινότητα, σε φέρνει επίσης αντιμέτωπο με τα δικά σου τρωτά σημεία, με έναν τρόπο που δεν είχες σκεφθεί ποτέ στο παρελθόν και, μαζί με αυτό, με μια νέα οπτική για τα πάντα» αφηγήθηκε.

«Πάνω απ’ όλα, αυτό το διάστημα υπενθύμισε στον Ουίλιαμ και σε μένα ότι πρέπει να σκεφτόμαστε και να είμαστε ευγνώμονες για τα απλά αλλά σημαντικά πράγματα της ζωής, που τόσοι πολλοί από εμάς τα θεωρούμε δεδομένα. Απλώς να αγαπάμε και να μας αγαπούν» τόνισε.

«Τώρα επικεντρώνομαι στο να κάνω ό,τι μπορώ για να κρατήσω τον καρκίνο μακριά. Μολονότι τελείωσα τη χημειοθεραπεία, η πορεία μου προς την ίαση και την πλήρη ανάρρωση είναι μακρά και θα πρέπει να συνεχίσω να βιώνω την κάθε μέρα όπως έρχεται. Ωστόσο, ανυπομονώ να επιστρέψω στη δουλειά και να αναλάβω περισσότερες δημόσιες υποχρεώσεις τους επόμενους μήνες, όποτε μπορώ.

»Παρά τα όσα προηγήθηκαν, μπαίνω σε αυτή τη νέα φάση ανάρρωσης με ανανεωμένη αίσθηση της ελπίδας και της εκτίμησης για τη ζωή. Ο Ουίλιαμ κι εγώ είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που λάβαμε και αντλήσαμε πολλή δύναμη από όλους εκείνους που μας βοηθούν αυτή τη στιγμή. Η καλοσύνη, η ενσυναίσθηση και η συμπόνια όλων ήταν πραγματικά αφυπνιστική» συμπλήρωσε.

Η δήλωση της πριγκίπισας έκλεισε με ένα μήνυμα προς «όλους αυτούς που συνεχίζουν το δικό τους ταξίδι με τον καρκίνο». «Παραμένω μαζί σας, στο πλευρό σας, χέρι με χέρι. Από το σκοτάδι μπορεί να βγει φως, οπότε αφήστε αυτό το φως να λάμψει φωτεινό» κατέληξε.