«Η πιο ισχυρή γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Κάρι Σίμοντς, πήρε το πολυπόθητο τρόπαιο, το χέρι του πρωθυπουργού»: αυτό ακριβώς το… επίγραμμα έγραψε με οίστρο η Corriere della Sera κάτω από τη φωτογραφία των νεονύμφων, θέλοντας να δείξει ποιος παράγων θα έχει το επάνω χέρι ύστερα από τον μυστικό γάμο του περασμένου Σαββάτου.
Η Κάρι ναι μεν θα φέρει στο εξής το επώνυμο του συζύγου της, Τζόνσον, όμως θα συνεχίσει να κάνει το κουμάντο, όπως έμαθε τόσον καιρό κοντά στον Μπόρις, δηλαδή από την αρχή του 2019, όταν ακόμη εκείνος δεν είχε γίνει καν κομματικός αρχηγός.
Βέβαια τους δυο τους, παρά τη σημαντική διαφορά ηλικίας (ο Μπόρις είναι μεγαλύτερος κατά 23 έτη), τους ένωσε και το παιδί τους, ο Γουίλφρεντ, που ήρθε στον κόσμο όταν ο πατέρας του πάλευε να ξεμπερδέψει με την αρρώστια του κορονοϊού. Τότε η Κάρι είχε αναγκαστεί να ομολογήσει ότι «η ζωή ήταν πολύ δύσκολη» με τον Μπόρις στο κρεβάτι του πόνου. Ωστόσο υπήρξαν και φορές που η ζωή ήταν πολύ… εύκολη για την 33χρονη.
Η Κάρι, λίγα έτη μετά τις θεατρικές σπουδές της και την εργασία της στο μάρκετινγκ επιχειρήσεων, κατάφερε να γίνει σημαίνον πρόσωπο στο Συντηρητικό Κόμμα, μάλιστα πολύ πριν από τη σχέση της με τον νυν πρωθυπουργό της Βρετανίας, αφού κατέλαβε το κομματικό πόστο της διευθύντριας επικοινωνίας σε νεαρότατη ηλικία, μόλις 29 χρόνων.
Οι εραστές Κάρι και Μπόρις ήταν θορυβώδεις πριν από την πρωθυπουργία του Τζόνσον, αφού απασχόλησαν τα ταμπλόιντ με σούσουρο και ενόχλησαν τους γείτονές τους με καβγάδες. Με την πρωθυπουργία του Μπόρις κατέστησαν καινοτόμοι και πρωτοποριακοί, αφού έσπασαν όλα τα συντηρητικά ταμπού: «αστεφάνωτη» πέρασε το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ 10 η Κλαρι, κάτι πρωτοφανές για τα πολιτικά ήθη του Λονδίνου.
Από αυτό το σημείο (της εξουσίας) και έπειτα, το όνομα της νυν κυρίας Τζόνσον συνδέθηκε με κατηγορίες για νεποτισμό, ευνοιοκρατία και ρουσφέτια υπέρ «ημετέρων» στη γραφειοκρατία, δηλαδή με κινήσεις παρασκηνιακές και παράτυπες. Μάλιστα η παραίτηση του στενότερου συνεργάτη του Τζόνσον, του Ντόμινικ Κάμινγκς, άλλοτε πανίσχυρου πολιτικού παράγοντα, αποδόθηκε στις σχετικές πιέσεις της Κάρι έπειτα από αψιμαχίες τους. Ο θόρυβος ήταν τέτοιος, που τον περασμένο Φεβρουάριο η Ντάουνινγκ Στριτ αναγκάστηκε να αρνηθεί αιτιάσεις ότι η Κάρι είχε αναλάβει ατύπως «κεντρικό ρόλο στη διοίκηση της χώρας».
Και τα οικονομικά σκαναδαλάκια είχαν τη θέση τους στα πεντάστηλα των βρετανικών φύλλων, αφού πολύ πρόσφατα η Κάρι κατηγορήθηκε ότι ξόδεψε 200.000 λίρες για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής οικίας. Για το εξωφρενικό ποσόν της δαπάνης, τον πολιτικό εξάψαλμο δεν τον άκουσε η Κάρι αλλά ο Μπόρις, αν και τελικά βγήκε λάδι από αυτήν την ιστορία.
H ανταπόκριση του ιταλού συντάκτη από το Λονδίνο κλείνει με την επισήμανση ότι «το πρόβλημα έγκειται» στο γεγονός πως στο Νησί «δεν υπάρχει κωδικοποιημένος ρόλος» για την περίπτωση της Κάρι, δηλαδή δεν μπορεί να γίνει κάτι σαν «Πρώτη Κυρία» του Ηνωμένου Βασιλείου ας πούμε, αν και «η Κάρι εισέβαλε στη σκηνή σαν τυφώνας».
Της πιστώνεται πάντως ότι η στροφή της κυβέρνησης των Τόρις στη λεγόμενη «πράσινη επανάσταση» είναι δικό της έργο, το αποτέλεσμα της παρασκηνιακής πλην θετικής επιρροής μιας «πεπεισμένης και συνειδητής οικολόγου». Για την Κάρι κάποια επίσημη κυβερνητική θέση δεν φαίνεται προς το παρόν στον ορίζοντα. Αλλά, όπως σημειώνει η Corriere εν κατακλείδι, «τουλάχιστον κατάφερε να πιάσει στα χέρια της το πιστοποιητικό γάμου»…