Ολη εκείνη η εκκωφαντική ένταση που κλήθηκε να βγάλει επί σκηνής η ηθοποιός Ιωάννα Κολλιοπούλου προκειμένου να υποστηρίξει τον ρόλο της στην παράσταση «Στέλλα κοιμήσου», ανταμείφθηκαν. Οχι μόνο με ένα επί δύο σεζόν κατάμεστο θέατρο,-έπρεπε να βάλεις μέσον για να βρεις μια θέση λόγω των απανωτών sold out-, αλλά και με ένα βραβείο αναγνώρισης και καταξίωσης, όπως είναι το «Μελίνα Μερκούρη».
Τη σκηνοθεσία της παράστασης που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο, υπέγραφε ο Γιάννης Οικονομίδης, περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό ως σκηνοθέτης κινηματογράφου, με την ταινία «Σπιρτόκουτο» να είναι η πιο γνωστή από αυτές. Αυτήν ακριβώς την ατμόσφαιρα, του «όλα στα κόκκινα» που καταφέρνει ο σκηνοθέτης στη μεγάλη οθόνη με τις εντάσεις μεταξύ των ηρώων να μην ξέρεις μέχρι πού μπορεί να φτάσουν, κατάφερε να πετύχει και στη συγκεκριμένη παράσταση.
Το κοινό πολλές φορές έφευγε νιώθοντας ότι συμμετείχε πολύ ενεργά σε οικογενειακές διενέξεις που έφευγαν από κάθε έλεγχο-αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό και στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών. Γι’αυτό λοιπόν και η τοποθέτηση της καρφίτσας της Μελίνας Μερκούρη στο ρούχο της Κολλιοπούλου, είναι δύο φορές σημαντική.
Συνυποψήφιες για το βραβείο ήταν: η Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Βιολάντη» (Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας, Θέατρο Χώρα), η Αμαλία Καβάλη για το «Ορλάντο» (Διασκευή και Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη, Θέατρο Skrow) και η Αλεξάνδρα Καζάζου για το «Insenso» (Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου, Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν).