Μια κοπέλα φωτογραφίζεται μπροστά σε πινακίδες με τη γλώσσα των Rolling Stones. Τη φοράει κιόλας, όπως θα τη φορέσουν και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα | REUTERS/Toby Melville
Επικαιρότητα

Η γλώσσα των Rolling Stones στη φανέλα της Μπαρτσελόνα

Το λογότυπο της ροκ μπάντας θα «σταμπάρει» ένα από τα εφετινά ματς μεταξύ της ομάδας της Καταλονίας και της Ρεάλ, στις 29 Οκτωβρίου. Εμπορικοί οι λόγοι
Protagon Team

Το λογότυπο των Rolling Stones, η άλλοτε «προκλητική» γλώσσα που κρέμεται έξω από το στόμα, θα εμφανιστεί στη φανέλα της Μπαρτσελόνα στις 29 Οκτωβρίου. Γιατί τότε; Επειδή αυτή είναι η ημερομηνία διεξαγωγής του ματς μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σαν να λέμε, η πάσχουσα από αποσχιστικές τάσεις Καταλονία θα βγάλει ξεδιάντροπα τη γλώσσα της στην Ισπανία. Στο μεγάλο ντέρμπι. Υπάρχουν, πάντως, πιο απολιτίκ εξηγήσεις του φαινομένου. Καθαρά εμπορικές.

Η «αρχαία» ροκ μπάντα θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ τον Οκτώβριο και θέλει διαφήμιση. Το ποδόσφαιρο κρίθηκε καλό μέσο προβολής. Η γλώσσα θα κοσμεί το κέντρο της φανέλας της ομάδας, αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το σχήμα και το στυλ του εμβλήματος των Stones δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Κατά το παρελθόν η φανέλα της Μπαρτσελόνα στολίστηκε με αναφορές στην ποπ τραγουδίστρια Ροζαλία και με το λογότυπο του ράπερ Ντρέικ. Πώς εξηγείται αυτό; Κανένα μυστήριο: η εταιρεία Spotify είναι χορηγός της ισπανικής ομάδας.

Πάντως, μπορεί ο κάθε κακεντρεχής να σκεφτεί ότι πλέον δεν έχει σημασία αν ο ποδοσφαιριστής ιδρώνει τη φανέλα του, αρκεί να τη σαλιώνει ο χορηγός.