335
Η Φώφη Γεννηματά στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, λίγο πριν κλείσουν οι κάμερες | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η Γεννηματά γκρίνιαξε στον Μητσοτάκη για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 15:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/07/2020, 16:10
Η Φώφη Γεννηματά στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, λίγο πριν κλείσουν οι κάμερες
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η Γεννηματά γκρίνιαξε στον Μητσοτάκη για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 15:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/07/2020, 16:10

Τη γνωστή επιθυμία της να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά κατά την είσοδό της στο γραφείο του Πρωθυπουργού, το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, στο πλαίσιο του κύκλου ενημερώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η κυρία Γεννηματά επρόκειτο να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη στις 13:30, αλλά εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας της συζήτησης που είχε προηγουμένως ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (εδώ), το τετ α τετ τους καθυστέρησε.

«Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Συμβαίνει σε αυτές τις συναντήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης, για να του απαντήσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής: «Σημασία έχει να μας δει ο κόσμος, αυτές τις κρίσιμες ώρες, μια γροθιά όλους μαζί κι όχι ανά δύο» –ήταν μια μομφή της για την απροθυμία του Πρωθυπουργού να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά ζητήματα.

«Εστω κι ανά δύο, ο κόσμος μάς βλέπει μια γροθιά», της ανταπάντησε με νόημα ο Πρωθυπουργός.

Μετά τη συνάντηση και με την κυρία Γεννηματά, από το Μαξίμου χαρακτήρισαν «γόνιμο» τον διάλογο που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αποτελούν σταθερή επιδίωξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και το κλίμα αυτό, παρά τις επιμέρους διαφορές, αποτυπώθηκε και στις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια των συναντήσεων.

Από την πλευρά της και μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη, η κυρία Γεννηματά ενημέρωσε ηγετικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ σχετικά και έπειτα έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Είναι κρίσιμες οι στιγμές για τον τόπο. Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκαλώντας και την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει».

Στη σύντομη ενημερωτική σύσκεψη, υπό την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, γραμματέας του τομέα Εξωτερικών, και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...