O Στέφανος σε μία στιγμή του ιστορικού αγώνα με τον Φέντερερ | REUTERS
Επικαιρότητα

Η επική νίκη του Τσιτσιπά επί του Φέντερερ μέσα από ένα βίντεο τριών λεπτών

Μπορούν να χωρέσουν 3 ώρες και 45 λεπτά σε τρία λεπτά; Οι υπεύθυνοι του αυστραλιανού όπεν απαντούν καταφατικά και παρουσιάζουν το αφιέρωμα στον ιστορικό θρίαμβο του έλληνα τενίστα επί του «βασιλιά» των κορτ
Protagon Team

Νίκησε το ίνδαλμά του και έγραψε ιστορία. Με τον θρίαμβο επί του «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε την Κυριακή μία από τις σπουδαιότερες σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, καθώς όχι μόνο έγινε ο πρώτος Ελληνας που πανηγύρισε νίκη στο Αυστραλιανό Οπεν, αλλά έφθασε στα προημιτελικά του τουρνουά, όπου τον περιμένει ο ισπανός Ρομπέρτο Μπαουτίστα- Αγκού.

Επιδεικνύοντας πρωτόγνωρη για το νεαρό της ηλικίας του ψυχραιμία (κάτι που του το αναγώρισε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο μεγάλος ηττημένος Ρότζερ Φέντερερ), ο 20χρονος Τσιτσιπάς ξεδίπλωσε για μία ακόμη φορά το ταλέντο του και παρά την εμπειρία του Ελβετού, είχε τις απαντήσεις σε ό,τι έβαλε στο παιχνίδι του ο «βασιλιάς» των 20 Γκραντ Σλαμ, για να κατακτήσει τη νίκη.

Τον καθηλωτικό αγώνα των σχεδόν τεσσάρων ωρών συμπύκνωσε σε ένα βίντεο τριών λεπτών η επικοινωνιακή ομάδα του Αυστραλιανού Οπεν.

Το βίντεο αρχίζει με τη γαλανόλευκη να κυματίζει στις εξέδρες της Rod Laver Arena και περιλαμβάνει όλες τις κορυφαίες στιγμές του μεγάλου αγώνα: από την απογοήτευση της απώλειας του πρώτου σετ μέχρι τη λύτρωση του τελευταίου χτυπήματος του έλληνα τενίστα και την αποθέωση για την τεράστια νίκη – πρόκριση στους οκτώ καλύτερους παίκτες του τουρνουά.