Με συστάσεις ως προς τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης, η ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Η ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση στη 12χρονη από τον Κολωνό: Είχαμε περιπολίες στο σπίτι, αλλά…

Αμεση η κινητοποίηση αμέσως μετά την καταγγελία, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Δεν υπήρξε αίτημα για μόνιμη φύλαξη του σπιτιού όπου φιλοξενείται το κορίτσι. Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με βολές για «απάνθρωπη αδιαφορία ή προσπάθεια να προστατευθούν κάποιοι»
Protagon Team

Τη διαβεβαίωση ότι  εξετάζεται «με τη δέουσα προσοχή» η καταγγελία της 12χρονης -θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης στον Κολωνό- για την επίθεση αγνώστου σε βάρος της, δίνει με επίσημη ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στην οποία επίσης διευκρινίζει ότι το σπίτι στο οποίο φιλοξενείται το κορίτσι, ήταν μεν υπό (περιοδική) επιτήρηση, αλλά δεν είχε μόνιμη φύλαξη αφού, όπως αναφέρεται, δεν είχε υποβληθεί ποτέ σχετικό αίτημα.

Στην ίδια ανακοίνωση, απευθύνεται έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό της υπόθεσης και τις μεταφερόμενες πληροφορίες.

Η  ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχει αναλυτικά ως εξής:

Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναπαράγονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοτηλεοπτικό τύπο και αφορούν σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος ανήλικης, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες.

Επίθεση Τσαπανίδου σε Θεοδωρικάκο

Στην Κουμουνδούρου δεν έχασαν την ευκαιρία πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος, με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, να βάλλει κατά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συνολικά της κυβέρνησης, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «απάνθρωπη αδιαφορία ή προσπάθεια να προστατευθούν κάποιοι», ανάμεσά τους και ο κατηγορούμενος (και προσωρινά κρατούμενος) «κομματάρχης της Νέας Δημοκρατίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, Ηλίας Μίχος.

«Η υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, που το κύκλωμα του Κολωνού εξέδιδε σε παιδοβιαστές, μας έχει σοκάρει όλους. Έξι μήνες μετά όμως, μας κόβεται η ανάσα όταν μαθαίνουμε πως το παιδί, όλο αυτό το διάστημα, είναι πλήρως απροστάτευτο από την Πολιτεία, ενώ δέχεται απειλές και επιθέσεις για να μη μιλήσει, από τα μέλη του κυκλώματος και τον κατηγορούμενο κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας», καταγγέλλει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει στη δηλωσή της:

«Αποκορύφωμα η επίθεση με μαχαίρι από κουκουλοφόρο μέσα στο ίδιο της το σπίτι και ο τραυματισμός της μικρής. Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τον τρόμο που ζει το κοριτσάκι. Όλοι εκτός από την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Που το έχουν εγκαταλείψει, χωρίς φύλαξη, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς καμιά βοήθεια, να ξεπεράσει όσα βαριά τραυματικά έχει ζήσει. Και αναρωτιέται κανείς. Γιατί; Πρόκειται άραγε για απάνθρωπη αδιαφορία ή προσπάθεια να προστατευθούν κάποιοι; Και ποιοι είναι αυτοί;»,