Η κίνηση για την εξαγορά της «Κωτσόβολος» εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου στρατηγικού μετασχηματισμού της ΔΕΗ | SOOC/CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Η ΔΕΗ πάει για την «Κωτσόβολος»

Η «Κωτσόβολος» ήταν η μοναδική θυγατρική εταιρεία του βρετανικού Ομίλου Currys που εμφάνισε το 2022 θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Προσφορά έχει καταθέσει και ο Ομιλος Quest, ενώ η μητρική Currys κάνει λόγο για ενδιαφέρον αρκετών δυνητικών αγοραστών της θυγατρικής της
Protagon Team

Προσφορά για την εξαγορά της «Κωτσόβολος», κατέθεσε η ΔΕΗ, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η Επιχείρηση με ανακοίνωσή της

 «Η ΔΕΗ Α.Ε., σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί κατάθεσης προσφοράς από τη ΔΕΗ για την εξαγορά της “Κωτσόβολος”, ανακοινώνει ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που καταλήγει:

«Η ΔΕΗ θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή».

Απο την πλευρά της η μητρική Currys κάνει λόγο για ενδιαφέρον αρκετών δυνητικών αγοραστών της «Κωτσόβολος»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Currys ανακοίνωσε στις 16 Ιουνίου 2023 ότι ξεκινά στρατηγική επανεξέταση για την αξιολόγηση όλων των επιλογών σε σχέση με την κορυφαία επιχείρηση της στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου, την Κωτσόβολος.

Σε συνέχεια των εικασιών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και των επακόλουθων ανακοινώσεων από δημόσιες εταιρείες, η Currys επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική επανεξέταση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών δυνητικών αγοραστών της Κωτσόβολος, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο και οι σύμβουλοί του αξιολογούν επί του παρόντος.

Η στρατηγική επανεξέταση παραμένει σε εξέλιξη και η Currys θα παράσχει περαιτέρω ενημέρωση όταν κριθεί σκόπιμο. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ως προς την έκβαση της επανεξέτασης».