Νεαρές (και ορισμένοι νεαροί) θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ στις 9 Αυγούστου στη Βιέννη, αμέσως μετά την ακύρωση των συναυλιών της | REUTERS/Elisabeth Mandl/File Photo
Επικαιρότητα

Η CIA απέτρεψε την επίθεση στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ

Η αμερικανική μυστική υπηρεσία ειδοποίησε την Αυστρία ότι οι τζιχαντιστές είχαν στοχοποιήσει τα βιεννέζικα σόου της αμερικανίδας ποπ σταρ - Συνελήφθη ένα άτομο συνδεδεμένο με τον ISIS
Protagon Team

Ηταν η CIA αυτή που ειδοποίησε την Αυστρία όσον αφορά το σχέδιο των τζιχαντιστών να επιτεθούν στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ, έγραψε στην Corriere della Sera ο κατατοπισμένος σε τέτοια θέματα Γκουίντο Ολίμπιο. Οι αμερικανοί κατάσκοποι ενημέρωσαν εγκαίρως, έτσι οι αυστριακοί αστυφύλακες έπιασαν κάποιον συνδεδεμένο με τον ISIS και πανέτοιμο να χτυπήσει.

«Είχε πρόθεση να προκαλέσει μεγάλο αριθμό θυμάτων» ούτως ώστε να υπάρξει νέο «Μπατακλάν» ή νέο μοσχοβίτικο θέατρο, αν προτιμάτε. «Είναι πολύ πιθανόν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να υπέκλεψαν κάποιες επικοινωνίες των τρομοκρατών» ολοκλήρωσε την αναφορά του ο Ολίμπιο.

Υποπτη έκρηξη στο Ιράν

Στο ίδιο κείμενο ο ιταλός συντάκτης ασχολήθηκε και με άλλα «σκιώδη θέματα», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος. Αφορούν το Ιράν, από το οποίο το Ισραήλ και η Δύση αναμένουν την ανακοινωθείσα εδώ και καιρό απάντηση, σε στυλ αντιποίνων, για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, της Χαμάς, στην Τεχεράνη.

Ανέφερε ότι έγινε μια ύποπτη έκρηξη «σε τοποθεσία που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης», η οποία «προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου και των τραυματισμό αρκετών άλλων». Η επίσημη εκδοχή είναι ότι απλώς συνέβη διαρροή αερίου.

Ο Ολίμπιο αμφισβήτησε αυτήν την εξήγηση, σημειώνοντας ότι είναι πολλά τα ατυχήματα και οι δολιοφθορές που γίνονται στην επικράτεια της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ότι ο χώρος της έκρηξης «πολλές φορές κατέστη σκηνή ασαφών επεισοδίων» και, τέλος, ότι «ακόμη και μία τυχαία φωτιά μπορεί να γίνει αφετηρία για υποθέσεις στην παρούσα φάση της έντασης».

Περνώντας στη φιλοϊρανική Υεμένη, ο Ολίμπιο έγραψε ότι «οι Χούθι έχουν συμφωνήσει να εξουδετερώσουν ξένα συνεργεία την περιβαλλοντική βόμβα τού υπό ελληνική σημαία τάνκερ ‘‘Σούνιον’’». Ως γνωστόν, το καράβι χτυπήθηκε από πυρά των Χούθι και φλέγεται. Το πλήρωμα διεσώθη, όμως χύνεται μαζούτ στην Ερυθρά Θάλασσα.