O Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν τρώει το αυγό του κακομαγειρεμένο | REUTERS/Leon Kuegeler
Επικαιρότητα

Η Μπαρτσελόνα σπάει αυγά για την ομελέτα του Λεβαντόφσκι

Ο παίκτης δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον μάγειρα της ομάδας, ιδίως στην στραπατσάδα, και απαίτησε να προσληφθεί άλλος
Protagon Team

Ο πολωνός μπαλαδόρος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην πολυνίκη γερμανική ομάδα Μπάγερν Μονάχου και από τις διεθνείς υποχρεώσεις της άσημης Εθνικής Πολωνίας της οποίας τυγχάνει αρχηγός, όμως εξακολουθεί να παραμένει στον αφρό της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας, παρά τα 36 χρόνια του, διότι χρησιμοποιείται ακόμη στην ενδεκάδα της ισπανικής Μπαρτσελόνα.

Του Πολωνού δεν του έλειψαν ποτέ τα ούτως ή άλλως αφειδώλευτα εγκώμια των αθλητικογράφων, όμως η Corriere della Sera πρωτοτύπησε και εξύμνησε και τον ουρανίσκο του παίχτη! Οχι, οι Μιλανέζοι δεν ασχολήθηκαν με τα φλέματα που κάθε τρεις και λίγο αμολάνε οι ποδοσφαιριστές για να ποτίζουν το γρασίδι στο οποίο οι ίδιοι κυλιούνται, αλλά με το γούστο του Λεβαντόφσκι στο φαΐ.

Διότι, λέει, ο παίκτης παραπονέθηκε στον γερμανό προπονητή του, Χάνσι Φλικ, μανιακό της αθλητικής δίαιτας, ότι ο μάγειρας της Μπαρτσελόνα δεν μαγείρεψε σωστά τα αυγά που σερβίρισε στην ομάδα. Και τα αυγά είναι βασική τροφή για τους αθλητές, να εξηγούμεθα. Ο άσος ζήτησε, λοιπόν, καινούργιο μάγειρα. Το αίτημά του έγινε δεκτό από τη διοίκηση και με αυτό απασχολήθηκαν αμέσως τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, διοικητικοί και υπάλληλοι.

Να μην τα πολυλογούμε, οι υπεύθυνοι της Μπαρτσελόνα ξήλωσαν την παλιά υπηρεσία «κέτερινγκ» και ψάχνουν για νέο σεφ (αυγών). Η Corriere μάς πληροφόρησε ότι ακόμη και η σύζυγος του Λεβαντόφσκι, η οποία κατέχει μαύρη ζώνη στο καράτε και τώρα είναι διατροφολόγος με σχεδόν 6 εκατομμύρια «ακολούθους» στο Instagram, αυτή τη στιγμή διοργανώνει στη Βαρκελώνη ένα είδος… «Masterchef» με έπαθλο την ομελέτα του άντρα της.

Συμπαραστάτη της έχει τον προπονητή του μπαλαδόρου, ο οποίος φροντίζει τη διατροφή των παικτών του μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και τους ζητάει να εμφανίζονται στο προπονητικό κέντρο 90 λεπτά πριν από την έναρξη της προπόνησης ώστε να υποβληθούν σε τεστ βάρους και να συζητήσουν ένα εξατομικευμένο μενού, με στόχο τη μέγιστη απόδοσή τους.