| Menelaos Myrillas/ SOOC
Επικαιρότητα

Η Αχτσιόγλου απαντά στα περί εμπλοκής της στην παραίτηση Τσίπρα – Τι ζητά από Κασσελάκη

Τις «συκοφαντικές επιθέσεις» προς το πρόσωπό της από το εσωτερικό αλλά και «μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα» κατήγγειλε με δήλωσή της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πόλεμο λάσπης»
Protagon Team

Απάντηση στις «συκοφαντικές επιθέσεις» και τα «αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας» περί υπονόμευσης του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε το απόγευμα της Τρίτης η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος Εφη Αχτσιόγλου μέσω ενός βίντεο που, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, ποτέ δεν πίστευε ότι θα χρειαζόταν να κάνει.

Με φόντο τον εν εξελίξει «εμφύλιο» στους κόλπους της παράταξης, η βουλευτής ζήτησε, παράλληλα, από τον αντίπαλό της στις εκλογές της Κυριακής και νικητή του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, Στέφανο Κασσελάκη, να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να καταδικάσει τον «πόλεμο λάσπης».

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα χρειαζόταν να κάνω αυτό το βίντεο. Ομως για όλα υπάρχει ένα όριο (…). Διότι οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου διαποτίζουν το εσωτερικό της παράταξης που υπηρετώ, και μάλιστα μπροστά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική διαδικασία, αυτήν της ανάδειξης του νέου προέδρου ή της νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, του κόμματός μου» ανέφερε εισαγωγικά η κυρία Αχτσιόγλου.

«Εδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται, συστηματικά και συντονισμένα, από μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα, άθλιες συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου, ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα. Εχω διαβάσει τα πάντα. Αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με υβριστικά επίθετα, ακόμη και κραυγές για προδότες», συνέχισε, για να προσθέσει: «Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ».

«Ημουν ο άνθρωπος που δούλευα μέχρι την τελευταία μέρα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα με απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση, υλοποιώντας καθημερινά τις πολιτικές μας αποφάσεις, δίχως να παρεκκλίνω, δίχως να δειλιάζω. Το ίδιο και οι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται στο πλευρό μου. Το ξέρετε αυτό. Το ξέρουν και οι συκοφάντες αυτό» υποστήριξε, εξάλλου, η ίδια.

Προειδοποίησε, δε, τους τελευταίους: «Είμαι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος απέναντί τους».

Η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, την οποία εμπιστεύθηκαν 53.292 ψηφοφόροι-μέλη του κόμματος στην κάλπη της περασμένης Κυριακής, ζήτησε, τέλος, από τον συνυποψήφιό της Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος επίσης έχει υποστεί «ανοίκειες επιθέσεις», να καταδικάσει «τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα».

Η δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου ήρθε λίγες ημέρες αφότου έκαναν τον γύρο του διαδικτύου δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ίδια ήταν υπαίτια για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ένα από τα δημοσιεύματα που τροφοδότησαν τη σχετική συζήτηση γινόταν λόγος για γραπτό μήνυμα SMS που έστειλε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, με το οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί. Ο εν λόγω ισχυρισμός δεν συνοδευόταν από κάποιο τεκμήριο, ωστόσο έδωσε λαβές για πλήθος αρνητικών σχολίων στα social media.

Ο παραπάνω ισχυρισμός φάνηκε να διαψεύδεται και από την πλευρά Τσίπρα, με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του, Θανάση Καρτερό, να γράφει στην «Αυγή» για «ψέματα, προβοκάτσιες, αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα SMS, που δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ο παραλήπτης». Στο ίδιο άρθρο επιμένει, άλλωστε, ότι ο πρώην πρόεδρος «θα παραμείνει και παραμένει στεγανά ουδέτερος».

Από το στρατόπεδο της πλευράς Κασσελάκη, στο οποίο νωρίτερα την ίδια ημέρα εντάχθηκε και ο Νίκος Παππάς, δεν υπήρξε αντίδραση μέχρι και το βράδυ της Τρίτης.