Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη προσπερνώντας τον Πύργο του Αϊφελ. Ηταν το τέλος μιας όμορφης ολυμπιακής περιπέτειας | INTIMENEWS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη υποκλίθηκε με την ελληνική σημαία: «Κλαίω τις τελευταίες δύο μέρες»

Η 40χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης κατετάγη 22η στο αγώνισμα των 20χλμ βάδην, αλλά αυτή τη φορά όντως σημασία είχε η συμμετοχή. «Δεν ονειρευόμουν ένα τόσο ωραίο φινάλε. Ημουν πολύ συγκινημένη από τη γραμμή της εκκίνησης. Δεν μπόρεσα να κρατήσω τα δάκρυά μου καθώς σκεφτόμουν ότι “αυτό είναι, τέλος”», είπε
Protagon Team

Εκλαιγε στην αρχή. Εκλαψε και στο τέλος. Για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, σημαιοφόρο (μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ο τελικός στα 20 χλμ. βάδην που διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας ήταν ένα ονειρεμένο φινάλε. Κι ας κατετάγη 22η, με επίδοση 1:31.33.

Η 40χρονη αθλήτρια ήξερε ότι ζούσε το τέλος μιας όμορφης ολυμπιακής περιπέτειας που είχε ξεκινήσει 12 χρόνια πριν. Αυτή ήταν η τρίτη και τελευταία συμμετοχή της δις πρωταθλήτριας Ευρώπης στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός (είχε βγει 12η το 2012 στο Λονδίνο και 8η το 2021 στο Τόκιο). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τζιαγιού Γιανγκ με 1:25:54 και την ακολούθησε η Μαρία Πέρεθ από την Ισπανία με 1:26.19, ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Τζεμίνα Μόνταγκ από την Αυστραλία με 1:26.25.

«Είμαι συγκινημένη. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κλαίω τις τελευταίες δύο μέρες. Δεν μπορώ να συμμαζέψω τα συναισθήματά μου. Δεν ξέρω καν τι θέση έχω, αλλά χαίρομαι για την επίδοσή μου με τα δεδομένα της φετινής χρονιάς. Όταν ένας αθλητής έχει προβλήματα με το σώμα του έχει προβλήματα και με το μυαλό του. Ήμουν λίγο μπερδεμένη. Δούλεψα μεθοδικά και σήμερα έκανα μία αξιοπρεπή εμφάνιση στον Τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων», ανέφερε στις πρώτες τις δηλώσεις στην ΕΡΤ, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για να συμπληρώσει: «Μου αφήνει κάτι γλυκό όλη μου η εμπειρία. Δεν έχω κάποια άσχημη στιγμή να θυμάμαι. Οπότε σίγουρα φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Έχω να θυμάμαι μόνο ωραία πράγματα. Αυτός ο ανταγωνισμός, ο εσωτερικός, που βγαίνεις από εδώ και είσαι αγκαλιά με τις συναθλήτριες. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω… Ευχαριστώ για τη στήριξη και όσους με σκεφτόντουσαν όλο αυτό το διάστημα», πρόσθεσε.

«Δεν ονειρευόμουν τόσο ωραίο φινάλε. Ποτέ μου. Εφέτος μου χαρίστηκαν πάρα πολλές εμπειρίες απροσδόκητα, χωρίς να το περιμένω», δήλωσε αργότερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο κόσμος έκανε τη διαδρομή να φαίνεται μικρή. Αυτό είναι το ευχάριστο όταν υπάρχει πολύς κόσμος, σε βοηθάει, σε παρασέρνει, σου δίνει δύναμη και σου φαίνονται όλα λίγα», ανέφερε -αρχικά- για την σημερινή της προσπάθεια και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές που είχε ειδικά προς το τέλος του αγώνα.

«Ήμουν πολύ συγκινημένη από τη γραμμή της εκκίνησης. Δεν μπόρεσα να κρατήσω τα δάκρυά μου καθώς σκεφτόμουν ότι “αυτό είναι, τέλος”. Είναι διαφορετικό να γνωρίζεις ότι δεν θα αγωνιστείς ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ μπορείς να συνεχίσεις. Οι αθλητές πρέπει να γνωρίζουμε πότε θα βάλουμε ένα τέλος. Πρέπει να κοιτάξουμε και την πραγματική ζωή. Γνωρίζω ότι σε αυτήν την ηλικία μπορώ να ξαναβρεθώ εδώ, αλλά δεν μπορώ να διεκδικήσω κάτι παραπάνω. Μετά τις κακοτυχίες που είχα εφέτος, είδα το σώμα μου να αντιδρά και να χρειάζεται βοήθεια, οπότε πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να το βοηθήσω. Υπάρχει και άλλη ζωή πέρα από τον αθλητισμό και νομίζω έχει έρθει η ώρα να τη ζήσω. Έχω οικογένεια, έχω σύζυγο, πρέπει να βρεθώ μαζί του γιατί θα με… διώξει από το σπίτι εάν συνεχίσω», ανέφερε με μια δόση χιούμορ.

«Καλή επιτυχία σε όλη την ελληνική αποστολή, όχι μόνο στην ομάδα του στίβου. Εύχομαι η Ελλάδα να πάρει αρκετά μετάλλια, αλλά ακόμα και να μην πάρει, έχει κερδίσει το μεγαλύτερο μετάλλιο, αυτό της υπερηφάνειας. Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε τι σημαίνει Ολυμπισμός, ξέρουμε τι σημαίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες και σε κάθε μας βήμα αυτό φαίνεται, αφού είμαστε εκεί σύσσωμοι και προχωράμε».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το φινάλε και εάν αυτό ήταν έτσι όπως το ονειρευόταν εκείνη απάντησε:

«Δεν ονειρευόμουν τόσο ωραίο φινάλε. Ποτέ μου. Εφέτος μου χαρίστηκαν πάρα πολλές εμπειρίες απροσδόκητα, χωρίς να το περιμένω. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την επιλογή σε όλα αυτά τα προνόμια που μου δόθηκαν, όπως το να είμαι σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη που μπόρεσα να κρατήσω την σημαία σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για εμένα σήμαινε το κάτι παραπάνω λόγω της ηλικίας μου και του γεγονότος ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου παράσταση. Θα τα κρατήσω όλα αυτά στην καρδιά μου με πάρα πολλά συναισθήματα», κατέληξε.

Η ίδια τερματίζοντας, υποκλίθηκε στον κόσμο με την ελληνική σημαία.