Η Αννα Διαμαντοπούλου στις δηλώσεις της προς τα ΜΜΕ μετά τις συναντήσεις της με Δούκα και Ανδρουλάκη | X/@Anna Diamantopoulou
Επικαιρότητα

Η Αννα Διαμαντοπούλου έριξε… πόρτα σε Δούκα και Ανδρουλάκη

H τέταρτη της εκλογής για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει «γραμμή» εν όψει β' γύρου, αλλά έκανε λόγο για «νέα πολιτική ανθρωπογεωγραφία» στο κόμμα, και ανάγκη «να πάμε όσο γίνεται πιο σύντομα σε καταστατικό συνέδριο»
Protagon Team

Ηταν αναμενόμενο. Η Αννα Διαμαντοπούλου, τέταρτη της ψηφοφορίας της Κυριακής για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συναντήθηκε μεν με τους Χάρη Δούκα και Νίκο Ανδρουλάκη, τους μονομάχους του β’ γύρου, αλλά δεν έδωσε «γραμμή» στους ψηφοφόρους της. Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Εκανε λόγο για μια «νέα ανθρωπογεωγραφία» που δημιουργείται, η οποία «χρειάζεται Συνέδριο Ανασυγκρότησης του κόμματος»

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως με τους δύο υποψήφιους για την προεδρία δεν έγινε καμία συζήτηση για τον ρόλο που θα έχει η ίδια την επόμενη ημέρα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. «Προσωπικά έχω καταθέσει τις θέσεις μου. Πάμε ξανά κάλπες, να ψηφίσουν οι πολίτες», ανέφερε η κυρία Διαμαντοπούλου, όπως άλλωστε και ο τρίτος της κούρσας, ο Παύλος Γερουλάνος. Και οι δύο έχουν ζητήσει από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επαναληφθεί η μαζική συμμετοχή που καταγράφηκε την προηγούμενη Κυριακή, δίνοντας και την ανάλογη ώθηση σε όποιον καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος.

«Οι συναντήσεις με τους δύο υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για τη δημιουργική συνεργασία όλων μας την επόμενη ημέρα. Οι εκλογές του πρώτου γύρου υπέδειξαν μια νέα πολιτική ανθρωπογεωγραφία η οποία πρέπει να αποτυπωθεί την επόμενη μέρα σε μια γενναία ανασυγκρότηση και σε άνοιγμα του κόμματος σε δυνάμεις της κοινωνίας. Πρέπει να πάμε όσο γίνεται πιο σύντομα σε καταστατικό συνέδριο. Αυτό κατέθεσα ως προτεραιότητα και στους δύο υποψηφίους», ανέφερε σε δήλωσή της από το γραφείο της η κυρία Διαμαντοπούλου, για να προσθέσει:

«Είναι απολύτως αυτονόητο ότι δεν θα υποδείξω σε όσους με προτίμησαν τι θα ψηφίσουν. Ο καθένας μας θα ξαναψηφίσει με βάση τη δική του αξιολόγηση και σύγκριση για την καλύτερη προοπτική του ΠΑΣΟΚ και της χώρας».

Από την πλευρά του, ο κ. Δούκας χαρακτήρισε εξαιρετική τη συζήτηση που είχε με την κυρία Διαμαντοπούλου στο γραφείο της και η οποία έγινε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

«Mιλήσαμε για την αναγκαία σύνθεση διαφορετικών ρευμάτων και τάσεων για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που θα νικήσει. Σε κάθε περίπτωση με την ‘Αννα θα είμαστε μαζί την επόμενη μέρα», ανέφερε ο κ. Δούκας.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι είμαι διαθέσιμος. Δεν έχω βάλει καμία εκδήλωση στο πρόγραμμά μου τις επόμενες μέρες για να υπάρχει ευελιξία και να οριστεί ημερομηνία».