Η 30χρονη αθλήτρια κατάφερε να τραβήξει την προσοχή ακόμη και πριν από το μετάλλιο, για τον ρόλο της ως μοντέλο στη δημοφιλή πλατφόρμα | Photo by Daniela Porcelli/Eurasia Sport Images/Getty Images
Επικαιρότητα

Η Αλίσα Νιούμαν θριαμβεύει στο άλμα επί κοντώ αλλά και στο… OnlyFans

Πληθαίνουν οι αθλητές που παραδέχονται πως έχουν παρουσία στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, όπου διακινούν περισσότερο ή λιγότερο «ροζ» φωτγοραφίες τους, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις καριέρες τους στον αθλητισμό. Μία εξ αυτών η καναδή επικοντίστρια που γιόρτασε την πρόσφατη νίκη της με λίγο... twerking
Protagon Team

Η Αλίσα Νιούμαν, μία από τους ολοένα και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες με παρουσία στο OnlyFans, προκάλεσε αντιδράσεις την Τετάρτη, όταν πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάνοντας twerking. Η καναδή επικοντίστρια είχε μόλις επιτύχει ένα άλμα 4,85 μέτρων στον επίμαχο τελικό, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Καναδά.

Ο ασυνήθιστος τρόπος με τον οποίο γιόρτασε το κατόρθωμά της αυτό, με το αισθησιακό λίκνισμα των γοφών της μπροστά σε κοινό και τηλεοπτικές κάμερες, αναμφίβολα είχε σκοπό να αυξήσει τα έσοδά της μέσω του προφίλ της στο OnlyFans το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες, έγραψε η Telegraph.

Σε κάθε περίπτωση τα κέρδη της 30χρονης, η οποία χρεώνει 10 λίρες τη μηνιαία συνδρομή στην εν λόγω σελίδα, αναμένεται να εκτιναχθούν στα ύψη μετά την επιτυχία της στο Παρίσι.

Υπόψιν ο λογαριασμός της Αλίσα, γεμάτος εικόνες της αθλήτριας να ποζάρει φορώντας λιγοστά ρούχα, αλλά ποτέ εντελώς γυμνή, είχε προσελκύσει περισσότερους από 55.000 χρήστες της πλατφόρμας το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από την πλευρά τους, εμφανίστηκαν διχασμένοι με το γεγονός, με ορισμένους να κατηγορούν τη Νιούμαν ότι επιδιώκει την προσοχή.

Η αντίδραση δεν ήταν πάντα θετική ούτε και από την πλευρά των αθλητικών συντακτών. «Δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτόν τον πανηγυρισμό», παρατήρησε σχολιαστής του BBC, αποτυπώνοντας το μείγμα έκπληξης και αβεβαιότητας που συνόδευσε το σύντομο –πρέπει να πούμε– «σόου» της Νιούμαν.

Πολλοί ήταν, όμως, και όσοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της Καναδής να απολαύσει τη στιγμή της νίκης της όπως νομίζει. Αλλωστε δεν είναι η η μόνη που χρησιμοποιεί τη συνδρομητική υπηρεσία περιεχομένου OnlyFans για να χρηματοδοτήσει τα ολυμπιακά της όνειρα.

Από τη σελίδα της Νιούμαν στο OF

Ο δύτης Τζακ Λάφερ, χάλκινος Ολυμπιονίκης της Μεγάλης Βρετανίας, είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι κι εκείνος προσπαθεί να βγάλει «επιπλέον χρήματα» πουλώντας φωτογραφίες του στον ίδιο ιστότοπο. «Προφανώς έχω κάτι που θέλουν οι άνθρωποι και αν μπορώ να κερδίσω χρήματα από αυτό θα το κάνω ευχαρίστως» παραδέχθηκε.

Ο Νόα Γουίλιαμς είναι ένας ακόμη δύτης που διατηρεί προφίλ στο OnlyFans, ενώ την ίδια «δεύτερη δουλειά» κάνει και νεοζηλανδός κωπηλάτης Ρόμπι Μάνσον. Στους γνωστούς αθλητές με παρουσία στο OnlyFans συγκαταλέγεται και ο ελληνικής καταγωγής αυστραλός τενίστας Νικ Κύργιος, ο οποίος δεν ανεβάζει γυμνό, κατά την ίδια πηγή.

Η ίδια η πλατφόρμα, γνωστή κατά κύριο λόγο για τις αναρτήσεις ερωτικού περιεχομένου επί πληρωμή, επίσης αναφέρει ότι φιλοξενεί πολλούς επαγγελματίες αθλητές.

Επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό αυτό, ο Τζακ Λάφερ έφερε το παράδειγμα συναθλητών του οι οποίοι, όπως είπε, ακολούθησαν το παράδειγμα του όταν έμαθαν πως το OnlyFans θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για τους συμμετέχοντες. Ο ίδιος απλώς ήταν το πρώτο άτομο από την ομάδα του που προχώρησε σε αυτό το βήμα, πρόσθεσε.

«Δίνω στους ανθρώπους πράγματα που είναι πολύ παρόμοια με αυτά που δημοσιεύω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά έναντι μιας μικρής συνδρομής» εξήγησε ο βρετανός αθλητής, αντιπαραβάλοντας τη συνθήκη αυτή με το Instagram, όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη, με αποτέλεσμα να «γίνεται ο ίδιος προϊόν» από το οποίο κερδίζει μόνο η Meta.

Τόσο ο Λάφερ όσο και η Νιούμαν προβάλουν στα προφίλ τους το γεγονός ότι έλαβαν χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Telegraph έκλεισε το ρεπορτάζ της με ένα, δηκτικό σχόλιο, επισημαίνοντας πως τα αθλήματα του στίβου είναι τα μοναδικά που συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο για τους νικητές στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (50.000 δολάρια ανά χρυσό μετάλλιο) παρά το γεγονός «ότι οι μεταδόσεις και τα εμπορικά έσοδα των Αγώνων αποφέρουν δισεκατομμύρια για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή».