Η ακριβότερη μπάρα σοκολάτας στον κόσμο | To’ak
Επικαιρότητα

Η ακριβότερη σοκολάτα στον κόσμο κυκλοφόρησε στον Ισημερινό

Παράγονται μόλις 200 συσκευασίες και η αναμονή για την απόκτησή της φτάνει τους δύο μήνες. Το 2020, υπολογίζεται πως η τιμή της θα φτάσει τα 1.000 δολάρια
Protagon Team

Εταιρεία στον Ισημερινό, κυκλοφόρησε την πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο, φτιαγμένη από μία σπάνια ποικιλία κακάο, που έχει ωριμάσει για τέσσερα χρόνια σε κιβώτια κατασκευασμένα από εκλεκτή ξυλεία.

Η σοκολάτα κοστίζει 650 δολάρια (575 ευρώ) και η λίστα αναμονής για την απόκτηση μίας από τις 200 συσκευασίες της φτάνει τους δύο μήνες.

Την πανάκριβη σοκολάτα κυκλοφόρησε στην αγορά η εταιρεία To’ak, που και πέρυσι είχε διαθέσει στην αγορά μία σοκολάτα 18μηνης ωρίμανσης αντί 340 ευρώ.

Μία από τις ακριβότερες σοκολάτες της εταιρείας

Η εταιρεία παράγει περιορισμένη ποσότητα μίας ποικιλίας, που σήμερα έχει σχεδόν εξαφανισθεί. Πρόκειται για την ποικιλία Nacional του Ισημερινού. Η To’ak φρόντισε να φυτέψει λίγα κακαόδενδρα της ποικιλίας στις φυτείες της. Η μικρή αυτή σοδειά είναι ένας από τους λόγους της «αλμυρής» τιμής της γλυκιάς απόλαυσης, της οποίας ετησίως παράγονται μόλις 200 συσκευασίες.

Η περιοχή, όπου καλλιεργούνται τα κακαόδενδρα, βρίσκεται κοντά στις Ανδεις – To’ak

Αλλά, εκτός από την ποιότητα των υλικών και την ιστορία τους, ρόλο παίζει και το μάρκετινγκ. Οπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, «τον περασμένο χρόνο η ‘vintage’ έκδοση της ποικιλίας, όπως και οι άλλες ανάλογες ποικιλίες που κυκλοφορούν, έγινε ανάρπαστη. Η ζήτηση, όπως στις δημοπρασίες αντίστοιχων προϊόντων, εκτίναξε την τιμή της» που από τα 340 ευρώ έφθασε σχεδόν στο διπλάσιο ποσό.

Η εταιρεία υπολογίζει πως η κυκλοφορία της σοδειάς 2016, που ακόμη ωριμάζει, θα φθάσει να κοστίζει ακόμα και 1.000 δολάρια (880 ευρώ) η μία μπάρα, το 2020.