Ο 85χρονος Γουόρεν Μπίτι στο Λος Αντζελες, τον Απρίλιο του 2022 | GettyImages
Επικαιρότητα

Γουόρεν Μπίτι: Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον του 85χρονου σήμερα αμερικανού ηθοποιού, υποστηρίζοντας ότι την εξανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του το 1973, όταν εκείνη ήταν 14 με 15 ετών, και ζητώντας αποζημίωση για ψυχολογική, ψυχική και συναισθηματική δυσφορία
Protagon Team

Μια γυναίκα με το όνομα Κριστίνα Χιρς κατέθεσε μήνυση εναντίον του ηθοποιού Γουόρεν Μπίτι, υποστηρίζοντας ότι την εξανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του το 1973, όταν εκείνη ήταν 14 με 15 ετών. Η μήνυση κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Αντζελες.

Στη μηνυτήρια αναφορά, η Χιρς δεν αναφέρει ονομαστικά τον 85χρονο σήμερα ηθοποιό, αλλά περιγράφει την ταυτότητά του. Αναφέρει πως πρόκειται «για έναν διάσημο ηθοποιό και παραγωγό, ο οποίος προτάθηκε για βραβείο Οσκαρ για τον ρόλο του ως Κλάιντ στην ταινία “Μπόνι και Κλάιντ”, του 1967».

Η ενάγουσα, η οποία πλέον ζει στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι συνάντησε τον Μπίτι σε ένα κινηματογραφικό πλατό το 1973, όταν εκείνος ήταν 36 ετών, και της έδωσε, σύμφωνα με τις καταγγελίες της, «αδικαιολόγητη προσοχή», ενώ παράλληλα «σχολίασε την εμφάνισή της και της έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του». Ισχυρίζεται ότι αντάλλαξαν αρκετά τηλεφωνήματα, ενώ εκείνος «την προσκάλεσε στο ξενοδοχείο του, την πήγε βόλτες με το αυτοκίνητό του, ενώ προσφέρθηκε να τη βοηθήσει στα μαθήματά της».

Σύμφωνα πάντα με τη Χιρς, ο Μπίτι «χρησιμοποίησε τη θέση και την ιδιότητά του, ως αστέρας ταινιών του Χόλιγουντ και ενήλικος άνδρας, προκειμένου να εξαναγκάσει σεξουαλική επαφή μεταξύ τους». Οπως η ενάγουσα περιγράφει, «αρχικά ήταν ενθουσιασμένη από την προσοχή που της έδειξε ο Μπίτι και πίστευε ότι οι δυο τους είχαν μια ρομαντική σχέση».

Η καταγγέλλουσα ζητά τώρα αποζημίωση για ψυχολογική, ψυχική και συναισθηματική δυσφορία. Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε, η Χιρς υποστηρίζει ότι «στην πορεία, είχε δυσκολία στην αλληλεπίδραση με άτομα σε θέσεις εξουσίας, εξαιτίας της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη από τον κατηγορούμενο», ενώ στη συνέχεια υπέφερε από «θέματα εμπιστοσύνης και ελέγχου, τα οποία είχε αναπτύξει».

Η Χιρς υπέβαλε μήνυση βάσει νόμου της Καλιφόρνια, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2019 και άνοιξε ένα τριετές «παράθυρο» για αξιώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, που διαφορετικά θα είχαν παραγραφεί. Το συγκεκριμένο «νομικό παράθυρο» λήγει την 1η Ιανουαρίου 2023. Τόσο ο ίδιος ο ηθοποιός όσο και οι εκπρόσωποί του δεν έχουν σχολιάσει προς το παρόν τη μήνυση, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Ο Γουόρεν Μπίτι είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Ανέτ Μπένινγκ εδώ και 30 χρόνια.