Η αγωγή δεν ανέφερε ονομαστικά τον Μπίτι, αλλά αναφερόταν σε αυτόν ως «διάσημο ηθοποιό και παραγωγό» που προτάθηκε για Οσκαρ για τον ρόλο του Κλάιντ | CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Γουόρεν Μπίτι: Απορρίφθηκε εναντίον του αγωγή για σεξουαλική κακοποίηση

Το θύμα υποστήριζε ότι ο 86χρονος σήμερα αμερικανός ηθοποιός την είχε εξαναγκάσει σε συνεύρεση το 1973, όταν εκείνος ήταν 35 και εκείνη 14 ετών. Ο δικαστής, που απέρριψε την υπόθεση, σημείωσε ότι η αγωγή δεν είχε επιδοθεί στον Μπίτι
Protagon Team

Ενας δικαστής απέρριψε αγωγή που είχε ασκηθεί κατά του Γουόρεν Μπίτι με την κατηγορία ότι το 1973 είχε εξαναγκάσει μια έφηβη σε σεξουαλική επαφή. Η Κριστίνα Χιρς υπέβαλε την αγωγή κατά του ηθοποιού τον Νοέμβριο του 2022, υποστηρίζοντας ότι ο Μπίτι την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά όταν εκείνος ήταν 35 και εκείνη 14 ετών.

Η αγωγή δεν ανέφερε ονομαστικά τον 86χρονο σήμερα Μπίτι, αλλά τον φωτογράφιζε σαφώς. Ο κατηγορούμενος αναφερόταν σε αυτήν ως «διάσημος ηθοποιός και παραγωγός» που προτάθηκε για Οσκαρ για τον ρόλο του ως Κλάιντ στην ταινία «Μπόνι και Κλάιντ» του 1967, σύμφωνα με τον Guardian.

Η μήνυση κατατέθηκε βάσει νόμου της Καλιφόρνιας που άνοιξε ένα τριετές «παράθυρο» για αναδρομικές αξιώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, οι οποίες θα είχαν απορριφθεί υπό το καθεστώς παραγραφής. Το χρονικό αυτό παράθυρο έκλεισε την 1η Ιανουαρίου 2023.

Η Χιρς ισχυρίστηκε ότι γνώρισε τον Μπίτι σε ένα κινηματογραφικό πλατό το 1973. Εκείνος της έδωσε «πολύ μεγάλη προσοχή», την προσκάλεσε στο ξενοδοχείο του και έκανε πολλά σχόλια για την παρθενία της.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο κατηγορούμενος «χρησιμοποίησε τη θέση και την ιδιότητά του ως ενήλικος και αστέρας ταινιών του Χόλιγουντ για να εξαναγκάσει σε σεξουαλική επαφή την ενάγουσα σε πολλές περιπτώσεις και με διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του στοματικού σεξ». Αναφέρεται επίσης ότι η Χιρς ήταν «ενθουσιασμένη αρχικά» από την προσοχή του κατηγορουμένου και πίστευε ότι είχε μια ρομαντική σχέση μαζί του.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ο δικαστής του ανώτερου δικαστηρίου του Μπέβερλι Χιλς, Εντουαρντ Μόρετον τζούνιορ, απέρριψε την υπόθεση, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατατεθεί εκ νέου. Ο Μόρετον σημείωσε ότι η αγωγή δεν είχε επιδοθεί στον Μπίτι. Η Χιρς ζητούσε αποζημίωση για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική κακοποίηση, ισχυριζόμενη ότι υπέφερε από ψυχολογική και συναισθηματική δυσφορία και είχε «προβλήματα εμπιστοσύνης και ελέγχου» ως συνέπεια της φερόμενης κακοποίησης.

Η Χιρς είχε αρχικά εκπροσωπηθεί από δύο δικηγόρους, οι οποίοι αποσύρθηκαν από την υπόθεση τον περασμένο Αύγουστο. Στην ακροαματική διαδικασία εκπροσωπούσε τον εαυτό της, αφού δεν κατάφερε να βρει νέα νομική εκπροσώπηση. Ο Μπίτι δεν προέβη σε κανένα σχόλιο σχετικά με την αγωγή.