Εικόνα από τη φωτιά στην Τερψιθέα, στη Γλυφάδα | Facebook/Δήμος Γλυφάδας (Municipality of Glyfada)
Επικαιρότητα

Γλυφάδα: Πρόστιμο 4.640,60 ευρώ στους δύο ανήλικους εμπρηστές της Τερψιθέας

Οι δύο μαθητές Γυμνασίου έβαλαν φωτιά στην Τερψιθέα και ενώ καιγόταν η βορειοανατολική Αττική. Κυνηγήθηκαν από πολίτες, τους συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. και αναμενόταν η προσαγωγή τους, μαζί με τους γονείς τους, στον εισαγγελέα
Protagon Team

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή, τη Δευτέρα, δύο ανηλίκων που κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά σε δασική έκταση στην Τερψιθέα της Γλυφάδας και ενώ η Αττική αντιμετώπιζε την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Βαρνάβα και σάρωσε μια τεράστια περιοχή βορειοανατολικά.

Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 4.640,60 ευρώ έκαστος, ενώ μαζί με τους κηδεμόνες τους αναμενόταν να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Αρχικά, οι δύο ανήλικοι, μαθητές Γυμνασίου, είχαν προσαχθεί, μαζί με τους γονείς τους στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας, όπου και έδωσαν κατάθεση. Κατόπιν, την υπόθεση ανέλαβε η ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά στην Τερψιθέα οριοθετήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αλλά απαιτήθηκε η κινητοποίηση 48 πυροσβεστών με 13 οχήματα και τρία ερπιστριοφόρα.

Σε ανακοίνωσή του νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμος Γλυφάδας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ σε δύσβατη περιοχή, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας. Δύο νεαροί εθεάθησαν “επί το έργον”, κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση».