Επρόκειτο για ένα ταξίδι ρουτίνας, καθώς η ΕΕ μισθώνει κάθε μήνα ένα τρένο για να μεταφέρει νομοθέτες και στελέχη της μεταξύ των δύο εδρών της | Shutterstock
Επικαιρότητα

Γιατί κατέληξε ένα τρένο με εκατοντάδες ευρωβουλευτές στην Ντίσνεϊλαντ;

Μια «λάθος στροφή» του τρένου τους οδήγησε αντί για το Στρασβούργο όπου ήταν ο προορισμός τους, στο θεματικό πάρκο έξω από το Παρίσι. Υπήρξαν παράπονα που δεν τους επετράπη να κατέβουν
Protagon Team

Μια παράξενη έκπληξη περίμενε τους εκατοντάδες ευρωβουλευτές και υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιβιβάστηκαν το πρωί σε ένα τρένο που θα τους μετέφερε από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο.

Μια «λάθος στροφή» του τρένου τους οδήγησε 365 χιλιόμετρα μακριά στη Ντίσνεϊλαντ έξω από το Παρίσι, γεγονός που «δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει εκείνους που χλευάζουν το θεσμό ως Κοινοβούλιο του Μίκυ Μάους», όπως σχολιάζει ο Εντι Γουάξ στο Politico.

Επρόκειτο για ένα ταξίδι ρουτίνας, καθώς η ΕΕ μισθώνει κάθε μήνα ένα τρένο για να μεταφέρει νομοθέτες και στελέχη της μεταξύ των δύο εδρών της στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.

Μετά την αναχώρησή του από τον σταθμό Μιντί των Βρυξελλών, το τρένο έφυγε από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ και κατευθύνθηκε προς το Μαρν λα Βαλέ Σεσί, όπου βρίσκεται το θεματικό πάρκο- προκαλώντας καθυστέρηση 45 λεπτών.

«Ομάδα Ντίσνεϊλαντ», έγραψε η ολλανδή ευρωβουλευτής Σαμίρα Ραφαέλα σε μια φωτογραφία που δημοσίευσε στο Χ, η οποία τη δείχνει στο καφέ του τρένου με τον συνάδελφό της Μοχάμεντ Τσαχίμ, ο οποίος φαίνεται να πίνει μια λεμονάδα.

«Δεν μπορέσαμε να βγούμε, δυστυχώς», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορούσε να δει την κορυφή από το τρενάκι-ατραξιόν Space Mountain κατά τη διάρκεια της σύντομης στάσης.

Ενας κοινοβουλευτικός συνεργάτης στο τρένο, ο Εμανουέλ Φουλόν, αστειεύτηκε λέγοντας ότι το Κοινοβούλιο θα πρέπει τώρα να υιοθετήσει τη φράση της Ντίσνει: «Εκεί που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα».

«Η εικόνα του Κοινοβουλίου της ΕΕ ως ένα περιφερόμενο τσίρκο [γίνεται] όλο και πιο πραγματική ώρα με την ώρα», έγραψε ο Αλμπέρτο Αλεμάνο, ιδρυτής του Good Lobby, στο X.

Δυστυχώς όμως «ο Ντόναλντ Ντακ δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο» γράφει ο Εντι Γουάξ, κλείνοντας.