Tι και αν ένας άνθρωπος έχασε τόσο εξοργιστικά άδικα τη ζωή του! Το «Βlue Horizon» αναχώρησε τελικά μετά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του με άλλο πλήρωμα! | ΥοuΤube
Επικαιρότητα

Για ανθρωποκτονία από κοινού οι τέσσερις συλληφθέντες του «Blue Horizon»

Ο 36χρονος που απωθήθηκε βίαια από τα μέλη του πληρώματος και πνίγηκε αβοήθητος στα δίνη της προπέλας του πλοίου, είχε τελικά εισιτήριο... Ρεκόρ κυνισμού: Μετά τον πρώτο απόπλου του και την επιστροφή του στον Πειραιά έπειτα από παρέμβαση της Εισαγγελίας, το επιβατηγό/οχηματαγωγό εκτέλεσε τελικά το δρομολόγιό του αργά τα μεσάνυχτα, αφού άλλαξε πλήρωμα!
Protagon Team

Στην Εισαγγελία Πειραιά, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, οδηγούνται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου «Blue Horizon» που συνελήφθησαν (εδώ) για το εξοργιστικό περιστατικό της βίαιης απώθησης του 36χρονου Κρητικού στον καταπέλτη, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να βρει τραγικό θάνατο στη δίνη της προπέλας του πλοίου.

Παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έδωσε εντολή για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) αναφορικά με τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά (κατά πληροφορίες,  λιμενικός υπήρχε στην προβλήτα την ώρα της αναχώρησης, αλλά όχι κοντά στον καταπέλτη του πλοίου).

Στον καταπέλτη φέρονται να ήταν ο ύπαρχος και ένας λοστρόμος. Συνελήφθησαν επίσης ο πλοίαρχος και ο αξιωματικός καταστρώματος (κάτω το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης).

Ηταν τέτοιος ο κυνισμός των υπευθύνων του πλοίου που παρά την πτώση ενός ανθρώπου στη θάλασσα, δεν έγινε καμία απολύτως προσπάθεια να τον βοηθήσουν. Αντίθετα, το πλοίο  αναχώρησε κανονικά, με μια ολιγόλεπτη καθυστέρηση, για τον προορισμό του, το  Ηράκλειο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από τα μεγάφωνα του πλοίου ακούστηκε μάλιστα το εξής: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση»!

«Δεν είναι ότι έπεσε στη θάλασσα. Εκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα, “οκ”. Γυρνάς επιτόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη της προπέλας και τον τραβάει μέσα, γυρνάς και λες ‘φεύγουμε’. Χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια, να του πετάξεις ένα σωσίβιο, να πεις ‘σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος’. Να πέσουμε να τον σώσουμε. Σαν να μην συνέβη τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο έφυγε για ένα ωραίο ταξιδάκι. Γύρισε ο άλλος και λέει ‘προχωράμε κανονικά, φεύγουμε’», παρατήρησε μιλώντας στο protothema.gr επιβάτης του πλοίου που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην πίσω πλευρά του καταστρώματος.

«…Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο και τα διακριτικά στους ώμους, Υπαρχος, δεν ξέρω τι είναι. Εκανε δύο-τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο και τον έσπρωχνε την ώρα που ξεκίναγε ο καταπέλτης να φύγει από το ντόκο. Το πλοίο έφευγε, ξεκόλλαγε από το ντόκο. Και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Όλοι φωνάζαμε “τι κάνεις; τι κάνεις;”, ήταν φως φανάρι ότι θα πέσει στη θάλασσα με αποτέλεσμα τελικά να πέσει», πρόσθεσε στην περιγραφή του ο ίδιος (ήδη φέρεται να έχει δώσει κατάθεση και στο Λιμενικό).

Αρκετή ώρα μετά υπήρξε η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πειραιά η οποία διέταξε το πλοίο να επιστρέψει στον Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από το πλήρωμα και τους επιβάτες, και να συλληφθούν δύο άτομα του πληρώματος του «Blue Horizon» –εκ των εικονιζόμενων στα βίντεο προφανώς– καθώς και ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος.

Παρά την ανακοίνωση, επίσης, της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Attica Group, που με 29 λέξεις δήλωσε συγκλονισμένη, διαβεβαιώνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή «για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος» – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται-  το «Blue Horizon» εκτέλεσε τελικά απρόσκοπτα το δρομολόγιό του. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Κατά την ίδια πηγή, ο 36χρονος που χάθηκε στα νερά του λιμανιού του Πειραιά, είχε εισιτήριο…

Σύμφωνα με το cretalive.gr o άτυχος νέος ζούσε στις εργατικές κατοικίες στην πόλη του Αγίου Νικολάου και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι τον ήξεραν με το μικρό του…“Το Αντωνιώ”! Έτσι τον φώναζαν στον Αγιο Νικόλαο», περιγράφεται στο δημοσίευμα για το θύμα της αδιανόητης τραγωδίας στο λιμάνι του Πειραιά.