«Χείμαρρος» ο Αδωνις Γεωργιάδης στις διαπιστώσεις του για την επομένη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ
Επικαιρότητα

Γεωργιάδης: Τσίρκο Μedrano ο ΣΥΡΙΖΑ – τραγωδία το ΠΑΣΟΚ

Οι άνθρωποι είναι παλαβοί - θαύμα που είμαστε ακόμη στην ΕΕ, το χαρακτηριστικό σχόλιο από τον υπουργό Υγείας για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρουλάκης «παρέδωσε όλον τον χώρο από την Κεντροαριστερά μέχρι τη Δεξιά στον Μητσοτάκη» καθώς «υιοθέτησε όλη τη φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και της άκρας Αριστεράς σαν να μίλαγε το κόμμα του 2%»
Protagon Team

Xειμαρρώδης στο σχόλιό του για την εικόνα που εξέπεμψε ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριό του, αλλά και το ενδεχόμενο να ξεπροβάλει πλέον το ΠΑΣΟΚ ως βασικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίστηκε τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

«Αφού κυβέρνησαν τον τόπο αυτοί οι άνθρωποι για πέντε χρόνια, το ότι έχουμε μείνει στην Ευρωζώνη και την ΕΕ είναι ένα θαύμα. Οι άνθρωποι είναι παλαβοί. Αυτό είναι παλαβό που έχει γίνει. Δεν υπάρχει παγκόσμιο συνέδριο κόμματος που να έχει γίνει ό,τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες. Πρέπει να είναι το πρώτο στον πλανήτη», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης για όσα απίθανα συνέβησαν εντός και εκτός του «Ταε Κβον Ντο».

«Είναι πολιτικά παλαβό. Μη κατανοητό. Είναι κωμωδία, “τσίρκο Medrano”, δεν βγάζει νόημα», πρόσθεσε στο ίδιος ύφος, ενώ το ίδιο δηκτικός ήταν και για το ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας τη λέξη «τραγωδία» για να καυτηριάσει τόσο τον τρόπο που άγεται και φέρεται ο πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και την απουσία εναλλακτικής λύσης εν γένει: «Αυτό που συμβαίνει στο κόμμα –είπε– είναι τραγωδία και για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα».

Σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, αυτό που πήρε τέλος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν άλλο από τον ίδιο τον πολιτικό βίο του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας τελείωσε τον πολιτικό του βίο. Ηττήθηκε από τον Νίκο Παππά, όχι από τον Κασσελάκη. Είναι χαμένος σίγουρα ο Στέφανος Κασσελάκης, κερδισμένος είναι ο Νίκος Παππάς», θέλησε να επισημάνει ο υπουργός, επιμένοντας πως ο άλλοτε Νο 2 της κυβέρνησης Τσίπρα, «είναι αυτός που κινεί τα νήματα του συνεδρίου».

«Εφαγε τα μούτρα του ο Τσίπρας, είπε πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές, κατέβασε υποψήφια την Γεροβασίλη με υπαρχηγό τον Φλαμπουράρη και όχι μόνο έχασαν, αλλά δεν κατάφεραν ούτε καν να προκαλέσουν εκλογές. Μιλάμε για συντριβή», ήταν η διαπίστωση του κ. Γεωργιάδη.

«Ο Τσίπρας έγινε ρεζίλι. Πρέπει να μπει σε αεροπλάνο να φύγει», συνέχισε στη χειμαρρώδη «αποτίμησή» του ο υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ για όσα έγιναν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τους νικητές και τους ηττημένους της τετραήμερης διελκυστίνδας στο «Τάε Κβον Ντο»…

Ομοίως και για τον  Στέφανο Κασσελάκη, εκτίμησε πως είναι σε δεινή θέση, λέγοντας: «Εν ενεργεία πρόεδρος να μην καταφέρνει να κατεβάσει πρόταση; Εχει από πίσω του τον Νίκο Παππά που ελέγχει τα νήματα. Καθάρισε τον Τσίπρα σαν αβγό (…) Επρεπε να είχε κατέβει στις εκλογές διότι θα τις κέρδιζε».

«Ο Κασσελάκης ως πολιτικός έχει τελειώσει. Αρχηγός που δεν μπορεί να περάσει ούτε την πρότασή του στο συνέδριο, δεν είναι αρχηγός», τόνισε, ενώ αναφορικά με τη στάση που κράτησε ο Παύλος Πολάκης, μίλησε για αχαριστία και για «μαχαιριά», με δεδομένο ότι ο «αψύς Σφακιανός» ήταν ο πλέον ευνοημένος από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Τσίπρας από την ταύτισή του με τον Πολάκη έχανε διαρκώς. Ο Τσίπρας τού τη χάριζε συνεχώς και πάει τώρα και τον μαχαιρώνει», παρατήρησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, και αυτό διότι, όπως είπε, «ο Πολάκης θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από τον Τσίπρα».

Και στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ, δεν δίστασε, όπως προαναφέρθηκε, να μιλήσει για «τραγωδία».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ακλόνητο στις δημοσκοπήσεις, απλά πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ», αυτό που συμβαίνει στο κόμμα «είναι τραγωδία και για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα», σχολίασε ο υπουργός Υγείας, δηλώνοντας παράλληλα έκπληκτος από το «όχι» του Νίκου Ανδρουλάκη στα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Το μόνο που κατάφερε ο κ. Ανδρουλάκης, κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο κ. Γεωργιάδης, ήταν να παραδώσει «όλον τον χώρο από την Κεντροαριστερά μέχρι τη Δεξιά στον Μητσοτάκη», υιοθετώντας «όλη τη φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και της Ακρας Αριστεράς σαν να μίλαγε το κόμμα του 2%».