Ο Αδωνις Γεωργιάδης στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» | ANT1/WebTV
Επικαιρότητα

Ο Γεωργιάδης εύχεται κάθε αλυσίδα σουπερμάρκετ να ανταγωνίζεται την άλλη για το φθηνότερο «καλάθι»

Παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της ΝΔ για το «καλάθι του νοικοκυριού» αλλά και την υπόθεση του διαγραφέντος βουλευτή Ανδρέα Πάτση: «Αν είχε αυτήν την επαγγελματική δραστηριότητα από πριν, κακώς επελέγη για τα ψηφοδέλτια του κόμματος
Protagon Team

«Η κάθε αλυσίδα σουπερμάρκετ θα ανταγωνίζεται την άλλη για το φθηνότερο “καλάθι”. Aρα, η κάθε αλυσίδα θα επιλέξει τα προϊόντα και τις τιμές. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τα καλάθια των εταιρειών»: αυτό σημείωσε –αν δεν ευχήθηκε– ο υπουργός Ανάπτυξης Aδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του το πρωί της Πέμπτης στην ενημερωτική εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο ίδιος δε πρόσθεσε: «Εμείς δεν έχουμε βάλει διατίμηση, εμείς βάζουμε έναν καινούργιο χώρο ανταγωνισμού μεταξύ των αλυσίδων. Με το καλάθι αυτό λέμε στον κάθε συμπολίτη μας “αυτά που σου είναι τελείως απαραίτητα, θα τα βρεις σε πολύ προσιτές τιμές”».

Επιπλέον ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε «τον κάθε κλάδο να συμμετάσχει» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κλάδοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και κάποιοι κλάδοι όχι. Εάν το καλάθι κερδίσει τους καταναλωτές, όλοι θα θέλουν να κάνουν το ίδιο και κανείς δεν θα θέλει να μείνει απέξω».

Αναφορικά με τη διαγραφή του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε μια πολιτική υπεκφυγή, παραλληλίζοντας την υπόθεση με μια αποκάλυψη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον τέως υπ. Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Την ίδια ημέρα βγήκαν στην δημοσιότητα δύο συγκλονιστικές περιπτώσεις. Η μία του κ. Πάτση και η άλλη του διπλωματικού συμβούλου του κ. Τσίπρα, του κ. Αϋφαντή, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο κ. Κατρούγκαλος κυνηγούσε εκλιπαρώντας τον κ. Τσαβούσογλου να μην γίνει “θερμό επεισόδιο” μέχρι τις εκλογές του 2019 για να μη χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Τα δύο κόμματα όφειλαν να δώσουν εξηγήσεις για αυτά που ακούστηκαν. Η ΝΔ προχώρησε άμεσα στη διαγραφή Πάτση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα. Αυτή είναι η διαφορά των δύο κομμάτων», είπε.

O ίδιος πάντως άφησε εμμέσως αιχμές για την επιλογή του κ. Πάτση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εκλογές του 2019, λέγοντας: «Αν είχε αυτήν την επαγγελματική δραστηριότητα από πριν, κακώς επελέγη για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Αν την απέκτησε αφού είχε εκλεγεί, τώρα το έμαθε το κόμμα και διεγράφη και καλώς διεγράφη». Και συμπλήρωσε: «Θες να κάνεις μια δουλειά για τα κόκκινα δάνεια. Με τον νόμο του Τσίπρα, μπορείς. Αλλά όχι να είσαι βουλευτής, προφανώς…»