Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβερνησης -όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- «βλέπει» ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης πίσω από το θέμα των παρακολουθήσεων και τις διαστάσεις που έχει εκλάβει.
«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει προσπάθεια αποσταθεροποίησης των κυβερνήσεων που έχουν σταθεί ενάντια στη Ρωσία στον πόλεμο. Δεν εννοώ ότι η Ρωσία παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά λέω ότι όλα αυτά τα κέντρα που έχουν φτιάξει ισχυρές δυνάμεις επιρροής μεγεθύνουν θέματα προκειμένου να προκαλούν προβλήματα που πήγαν ενάντια στη Ρωσία. Αντίστοιχα είναι όσα συνέβησαν με τη φινλανδή πρωθυπουργό», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη και αυτό είναι θεμιτό σε μία Δημοκρατία. Δεν είναι θεμιτό όταν βγαίνει εκτός ορίων. Εκτός ορίων ήταν με την υπόθεση με τη νησίδα στον Εβρο. Φανταστείτε ο ελληνικός στρατός να πέρναγε στα τουρκικά σύνορα, να πήγαινε στη νησίδα, που είναι τουρκικό έδαφος», παρατήρησε για το πρόσφατο επεισόδιο στα ελληνοτουρκικά σύνοροα και τις διαστάσεις που πήγαν να του δώσουν με τις αντιδράσεις τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κονδυλοφόροι στα φίλα προσκείμενα μέσα.
«Στο εσωτερικό οι δυνάμεις είναι διαφορετικών κινήτρων. Η βασική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη για να ξαναπάρει την εξουσία, αυτό σε ένα βαθμό είναι θεμιτό σε μια Δημοκρατία, γίνεται αθέμιτο όταν βγαίνει εκτός ορίων. Είναι απολύτως εκτός ορίων αυτή τη στιγμή και το μεγαλύτερο παράδειγμα δεν είναι το ότι κανουμε τον Ανδρουλάκη που εκεί έξυπνα ο κ. Τσίπρας έχει καπελώσει τον Ανδρουλάκη για να καπελώσει το ΠΑΣΟΚ, ξέρετε που είναι η απόδειξη του εκτός ορίων; Στο θέμα που έγινε με τη νησίδα στον Έβρο και τους λαθρομετανάστες όπου τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες ημέρες ότι η Ελλάδα πρέπει να εισβάλει στην Τουρκία και καλά με ανθρωπιστικά κίνητρα για να σώσει τους ανθρώπους. Φανταστείτε τη σκηνή να έβγαινε ο ελληνικός στρατός να πέρναγε τα σύνορα, να πήγαινε στη νησίδα που είναι τουρκικό έδαφος, να έβγαινε ο τουρκικός στρατός να συλλάμβανε τους έλληνες στρατιωτικούς και να είχαμε σήμερα πρώτο θέμα τη διένεξη Ελλάδας –Τουρκίας. Για να ρίξει τον Μητσοτάκη και δεν ντρέπονται», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός στην τοποθέτησή του.
«Δεν είπα ότι οι έξω με τους μέσα συνεργάζονται, δεν το ξέρω. Δεν λέω ότι συνεργάζονται, αλλά ότι ο Ερντογάν και ο Πούτιν προτιμούν τον Τσίπρα από τον Μητσοτάκη. Δεν λέω ότι ο Τσίπρας συνεργάζεται με τον Πούτιν ή τον Ερντογάν για να μην παρεξηγηθώ. Βλέπω οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια της Αριστεράς με διεθνή δημοσιεύματα», συμπλήρωσε στη σχετική αναφορά του ο Αδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι στο Μεταναστευτικό «η αντιπολίτευση, για να ρίξει τον Μητσοτάκη, έπαιξε το παιχνίδι της Τουρκίας 100%»
«Και ο Ερντογάν προτιμάει Τσίπρα και ο Πούτιν προτιμάει Τσίπρα. Ο Ερντογάν το έχει πει και δημόσια. Δεν λεω ότι ο Τσίπρας συνεργάζεται με τον Πούτιν ή τον Ερντογάν, λεω πως το βλέπουν αυτοί», θέλησε να επισημάνει.
Ειδικά στο Μεταναστευτικό, ο υπουργός μίλησε για συντονισμένη προσπάθεια της Αριστεράς με δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο [να πληγεί η κυβέρνηση]. «Και πολύ καλά οργανωμένη -τόνισε- γιατί δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί που γράφουν τα άρθρα αυτές τις μέρες είναι όλοι της Αριστεράς, αλλά δικαίωμά τους οι δημοσιογράφοι γράφουν ότι θέλουν, αλλά χθες βγήκε ο [αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία] κ. Κιλιντζάρογλου και είπε ότι στην Τουρκία έχουν 10 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που μπορούν να πάνε ανά πάσα στιγμή όπου θέλουν. Η Ελλάδα χωράει 10 εκατομμύρια ρωτήστε όλους αυτούς. 10 εκατομμύρια είμαστε όλοι εμείς χωράμε άλλους τόσους; Αν υπάρχει κάποιος που λεει ότι χωράμε 10 εκατομμύρια να βγει να μας το πει».
Και σε ερώτηση αν η αντιπολίτευση στην Ελλάδα παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό, είπε:
« Στο θέμα των μεταναστών η αντιπολίτευση για να ρίξει το Μητσοτάκη έπαιξε το παιχνίδι της Τουρκίας 100%. Όταν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε ημέρες να πίεζε την κυβέρνηση να βγάλει το στρατό και την αστυνομία να διασχίσει τα σύνορα ήταν σαν να έλεγε στην Ελλάδα να πέσει στην παγίδα του Ερντογάν».
Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για δύο παράλληλες πραγματικότητες: «η μια αυτή με την οποία -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- ασχολείται η “φούσκα” πολιτικών και δημοσιογράφων που είναι το λεγόμενο θέμα Ανδρουλάκη και η άλλη, η μεγάλη πραγματικότητα, που είναι τι απασχολεί τον ελληνικό λαό. Γιατί με το θέμα του Ανδρουλάκη ασχολείται ο δημοσιογραφικός και ο πολιτικός κόσμος πλην αυτών κανένας άλλος έως τώρα. Δεν ασχολείται γιατί σωστά ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του ένα Γολγοθά τον οποίο βλέπει που έρχεται αυτό νοιάζει τον ελληνικό λαό και εκεί θα κριθούν…
»Και εκεί κάνουν ήδη και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε.
»Οταν η ελληνική κυβέρνηση βγήκε πρώτη από όλες τις κυβερνήσεις και διπλασίασε την επιδότηση στο ρεύμα για να μην φανεί αυτή η αύξηση στους λογαριασμούς του Σεπτεμβρίου θυμάστε τι έλεγε η αντιπολίτευση; “Μοιράζουν τα δικά μας λεφτά”, διότι καταλάβαν αμέσως ότι η ταχύτητα της αντίδρασης Μητσοτάκη στο θέμα αυτό τους στερεί ύλη αντιπολιτευτική. Αμα δεν δίναμε επιδότηση θα έλεγαν “αφήνουν τα νοικοκυριά στο έλεος του ρεύματος”».
Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε πως δεν είναι τόσο σημαντική όσο κάποιοι θέλουν να την παρουσιάζου: «ναι μεν είναι πάρα πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη και ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε πως λειτουργούσε η ΕΥΠ και να φτιάξουμε μεγαλύτερες ασφαλιστικές δικλείδες αλλά από την άλλη έχουμε μια νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Η νομιμότητα δεν έχει αμφισβητηθεί στην πραγματικότητα ούτε από τον κ. Ανδρουλάκη, αν ο κ. Ανδρουλάκης αμφισβητεί την νομιμότητα κανει μήνυση και κρίνεται στο δικαστήριο. Αν έχει δίκιο πχ ο κ. Βενιζέλος ο οποίος δεν λεει ότι ήταν παράνομη, ο κ. Βενιζέλος λεει ότι ο νόμος ευθύς εξαρχής είναι αντισυνταγματικός λεει κάτι άλλο. Αρα υπήρχε μια νόμιμη διαδικασία που σωστά ο πρωθυπουργός είπε ότι για ένα τόσο ευαίσθητο πρόσωπο ως ένας ευρωβουλευτής εκείνη τη στιγμή και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη διαφάνεια και μεγαλύτερες ασφαλιστικές δικλείδες. Αυτή είναι η πραγματική υπόθεση που εξετάζουμε, δεν ειναι ούτε Watergate που διαβάζω. To Watergate ήταν μια παράνομη παρακολούθηση, τι σχέση έχει το Watergate μια παράνομη παρακολούθηση των κομματικών γραφείων του αντιπάλου κόμματος από το άλλο κόμμα με μια νόμιμη παρακολούθηση από την ΕΥΠ;», διερωτήθηκε.
Οσο για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είναι καλοδεχούμενη. «Εχει πει ποτέ η ΝΔ “όχι” σε καμία Εξεταστική μέχρι τώρα; Καλοδεχούμενη, να πάμε να δούμε τι δεν λειτούργησε σωστά. Δεν έχει κάτι να κρύψει η κυβέρνηση. Εδώ γίνονται κωμικά πράγματα, διαβάζει ο Μητσοτάκης στη Βουλή τη σελίδα του βιβλίου του Βαρουφάκη που λεει ότι τον παρακολουθούσε ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης που καταλαβαίνει ότι είναι σε δύσκολη θέση γιατί καταλαβαίνει διότι θα αλλάξει την ατζέντα η συζήτηση σηκώνεται και διαψεύδει τον εαυτό του. Σήμερα όλες οι εφημερίδες της Αριστεράς αποθεώνουν τον Βαρουφάκη που διέψευσε το Μητσοτάκη. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;», παρατήρησε.
Για το ηλεκτρικό ρεύμα, ο υπουργός Ανάπτυξης προέτρεψε τους πολίτες να πάρουν κάθε είδους μέτρο για να μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος.
«Μπορεί -είπε- στο λογαριασμό τους να μην βλέπουν πια πόσο ακριβό είναι το ρεύμα γιατί παρεμβαίνει το κράτος και τους σώζει από αυτή την αύξηση, αλλά το ρεύμα ως αγαθό είναι πανάκριβό άρα οι καθημερινές μας συνήθειες όπως τις ξέραμε στο παρελθόν πρέπει τώρα να μεταβληθούν γιατί πια το ρεύμα κοστίζει. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως λαός και δεν δείξουμε και εμείς κάποια σημάδια πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας δεν μπορεί να κλαιγόμαστε αύριο γιατί η οικονομίας μας δεν πάει καλά γιατί τα περιθώρια του κράτους δεν είναι ανεξάντλητα.
»Δεν λεω να γίνουμε Γερμανοί, εμείς ευτυχώς είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από τη Γερμανία σε αυτό το θέμα και είμαστε σε καλύτερη μοίρα γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου ’13-’14 έφτιαξε τον TAP με αντίθετη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και τώρα λόγο του TAP έχουμε να πάρουμε φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν άρα έχουμε εναλλακτική πηγή που οι γερμανοί δεν έχουν.
»Και το δεύτερο, ο Μητσοτάκης βλέποντας ένας χρόνο πριν τι γίνεται με το φυσικό αέριο είχε δώσει εντολή είχανε φτιάξει στη Ρεβυθούσα δεύτερο FSRU και έχουμε διπλάσια δυνατότητα να παίρνουμε LNG και βλέπετε ότι είναι ουρά τα δεξαμενόπλοια στην Ρεβυθούσα και ξεφορτώνουν LNG, και έτσι η Ελλάδα έχει προμήθεια φυσικού αερίου αναλογικά μεγαλύτερη της Γερμανίας και πιο διαφοροποιημένη και με μικρότερη εξάρτηση από τη Ρωσία αυτές ειναι οι μεγάλες επιτυχίες της Ελλάδος. Μπορείτε να καταλάβετε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από τη Γερμανία, δεν είναι αυτός λόγος εθνικής υπερηφάνειας!
Για την ακρίβεια, τέλος, παραδέχθηκε πως δν εν υπάρχει τρόπος να μην υπάρχουν αυξήσεις στo ράφι του σούπερ μάρκετ: «Ολα τα προϊόντα στο σουπερ μάρκετ ακόμα και τα εγχωρίως παραγόμενα έχουν μέσα εισαγόμενες πρώτες ύλες δεν υπάρχει κάτι αποκλειστικά εγχώριο οι οικονομίες μας είναι εξαρτημένες η μια από την άλλη», εξήγησε.
.