203
Ο Γιώργος Γεωργαντάς στη Βουλή | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/Intime

Γεωργαντάς: Φτάσαμε ξανά τους 90.000 εμβολιασμούς την ημέρα

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2021, 11:34
Ο Γιώργος Γεωργαντάς στη Βουλή
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/Intime

Γεωργαντάς: Φτάσαμε ξανά τους 90.000 εμβολιασμούς την ημέρα

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2021, 11:34

Με τους ρυθμούς του περασμένου Μαρτίου «τρέχουν» οι εμβολιασμοί και φτάνουν τους 90.000 την ημέρα, είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Χθες (Σάββατο) ξεπεράσαμε τον αριθμό των επτά εκατ. πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση και γύρω στα 6,4 εκατ. είναι οι πλήρως εμβολιασθέντες. Παράλληλα, γίνονται πολλοί εμβολιασμοί και της τρίτης δόσης κάθε ημέρα. Χθες συνολικά έγιναν 90.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Φτάνουμε δηλαδή τις 100.000 την ημέρα, όπως ήταν τον Μάρτιο-Απρίλιο, που ήταν σε πλήρη εξέλιξη το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η κινητικότητα που υπάρχει μας κάνει αισιόδοξους. Με την πρώτη δόση, αυτοί που έρχονται κι εμβολιάζονται περίπου 20.000 κάθε μέρα, αλλά και 60.000-70.000 που εμβολιάζονται με την αναμνηστική δόση. Αυτή τη στιγμή, το 75% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί», είπε στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή «δεν απαιτείται» η λήψη νέων μέτρων. «Η οικονομία και η αγορά είναι ανοιχτή και θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα υπάρχοντα μέτρα.  Δε χρειάζεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η μάσκα πρέπει να τηρείται, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι πρώτες εγκρίσεις για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, για τα οποία η υποβολή αιτήσεων στη σχετική πλατφόρμα άνοιξε την Πέμπτη το βράδυ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News