Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Γεροβασίλη: «Τάγματα εφόδου» όσοι διαμαρτύρονταν στην Πτολεμαΐδα

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταφέρθηκε κατά των πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία της, αλλά και κατά των αστυνομικών που εξέδωσαν ανακοίνωση για το ζήτημα
Protagon Team

Με μέλη ταγμάτων εφόδου παρομοίωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη κατοίκους της Πτολεμαΐδας οι οποίοι την αποδοκίμασαν σε εκδήλωση  διαμαρτυρόμενοι και για το Μακεδονικό.

Η υπουργός είχε παραστεί την Τετάρτη στην πόλη την τελετή αποφοίτησης στην Σχολή Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ την Πέμπτη, η υπουργός έκανε λόγο για τάγματα εφόδου και κάλεσε το πολιτικό σύστημα και τους δημοσιογράφους να μην ξεπλένουν τέτοιους ανθρώπους. Αυτοί που πήγαν στην Πτολεμαΐδα πήγαν «για πόλεμο», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση των αστυνομικών Κοζάνης, στην οποία τόνιζαν ότι «η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ».

Για την αστυνομική αυθαιρεσία η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως κάθε περιστατικό διερευνάται μέχρι τέλους. Επιπλέον, για τον τραγικό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, τόνισε πως η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε και ακολούθως το πόρισμα πήγε στον Συνήγορο του Πολίτη.

Διαφωνία υπήρξε με τον έτερο συνομιλητή της, τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, και για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη. Ο  κ. Βορίδης επανέλαβε πως το πρώην στέλεχος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το κόμμα ούτε με τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη και πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη περί σκευωρίας. Παρέπεμψε, τέλος, στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ.

Eντονη αντιπαράθεση υπήρξε και για τα ζητήματα ασφαλείας και τη λειτουργία των φυλακών. Ο κ. Βορίδης αναρωτήθηκε γιατί δεν λειτουργούν οι φυλακές τύπου Γ, με την κυρία Γεροβασίλη να απαντά πως δεν θα λειτουργήσουν ποτέ αυτές οι φυλακές όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Οι δυο πολιτικοί αντιπαρατέθηκαν και για το νόμο Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών.

Για την εγκληματικότητα η υπουργός είπε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν περισσότερες προσαγωγές αλλά η σημερινή κυβέρνηση κάνει περισσότερες συλλήψεις με αποτέλεσμα να τιμωρούνται οι παραβάτες.

Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης επέμεινε στην μικροεγκληματικότητα και το «άβατο των Εξαρχείων» με την κυρία Γεροβασίλη να απαντά ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας. Σε ερώτηση τέλος για τα Εξάρχεια, η υπουργός είπε ότι η κατάσταση θα αλλάξει καθώς γίνεται συντονισμένη δουλειά από την ΕΛΑΣ και τόνισε πως δεν υπάρχουν άβατα.