Ο Παύλος Γερουλάνος στις δηλώσεις του στη Βουλή, μετά τις συναντήσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Γερουλάνος: Τι είπαμε με Ανδρουλάκη και Δούκα

«Οι ψηφοφόροι έχουν τη δική τους βούληση και θα την εκφράσουν στην κάλπη», τόνισε ο τρίτος των εσωκομματικών εκλογών μετά τις συναντήσεις που είχε με τους δύο μονομάχους της επόμενης Κυριακής για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πού συναντήθηκαν και πόσο κράτησαν τα τετ α τετ. Πώς υποδέχτηκαν τον κ. Γερουλάνο συνάδελφοί του βουλευτές
Protagon Team

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε, την Τρίτη στη Βουλή, ο Παύλος Γερουλάνος με τους δύο μονομάχους του β’ γύρου των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας στο κόμμα, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα.

«Συναντήθηκα και με τον κ. Ανδρουλάκη και με τον κ. Δούκα. Μιλήσαμε για το ΠΑΣΟΚ που θέλουμε την επόμενη μέρα για το πώς μπορούμε να το ανοίξουμε, να το μεγαλώσουμε και να το προετοιμάσουμε για να είναι νικηφόρο στις επόμενες εκλογές» δήλωσε ο κ. Γερουλάνος αμέσως μετά τις συναντήσεις στη Βουλή.

Ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος στις εκλογές της περασμένης Κυριακής βρέθηκε οριακά στην τρίτη θέση, με διαφορά λίγων εκατοντάδων ψήφων από τον κ. Δούκα, ρωτήθηκε και για το αν θα στηρίξει έναν από τους δύο υποψηφίους εν όψει της τελικής αναμέτρησης της 13ης Οκτωβρίου, αλλά απέφυγε εκ νέου να δώσει «γραμμή».

«Δεν έχει αλλάξει τίποτε ως προς αυτό. Θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι έχουν τη δική τους βούληση και θα την εκφράσουν στην κάλπη» επανέλαβε. Υπογράμμισε πάντως τη σημασία της συμμετοχής και στον β’ γύρο.

Ο κ. Γερουλάνος, βουλευτής Α’ Αθήνας, πήρε στις εσωκομματικές εκλογές ένα ποσοστό 21,12% και 63.632 ψήφους.

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Δούκας έκανε λόγο για «εξαιρετικό κλίμα».

«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο σε εξαιρετικό κλίμα. Αναφέρθηκα στο πρόγραμμά μας και στις μεγάλες τομές που χρειάζεται να κάνουμε για τη χώρα διότι κάθε ώρα που περνάει είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ανοίγει κερκόπορτα στον λαϊκισμό, στη μισαλλοδοξία και στην Ακροδεξιά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, να αλλάξουμε τώρα» πρόσθεσε.

Πριν από τον κ. Δούκα, ο κ. Γερουλάνος είχε συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη. Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ενημέρωσε πως η συνάντηση με τον κ. Γερουλάνο πήγε εξαιρετικά, καθώς υπήρχε «κοινή γλώσσα συνεννόησης», όπως είπε.

«Ο Παύλος Γερουλάνος ήταν σε έναν σημαντικό τομέα μας στη Βουλή, στα Οικονομικά, υπεύθυνος για το μεγάλο χρηματοδοτικό εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης, και είμαι σίγουρος θα συνεργαστούμε ακόμα πιο δυνατά, γιατί ο στόχος μας είναι να βρούμε τον τρόπο να εκφράσουμε τις νέες προσδοκίες του κόσμου, χωρίς τα λάθη του χθες», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη έγινε στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον 1ο όροφο του κοινοβουλίου. Διήρκησε περίπου μία ώρα με τους δύο άνδρες να αποχωρούν χαμογελαστοί από το γραφείο. Αμέσως μετά ο κ. Γερουλάνος κατευθύνθηκε στο εντευκτήριο όπου και συνομίλησε με βουλευτές που τον συνεχάρησαν για τον προεκλογικό του αγώνα, ενώ ξεχώρισε ο θερμός χαιρετισμός του με τον υπουργό Εσωτερικών, Θόδωρο Λιβάνιο.

Η συνάντηση του κ. Γερουλάνου με τον δήμαρχο Αθηναίων ξεκίνησε 10 λεπτά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, με τον κ. Δούκα να περιμένει τον βουλευτή Α’ Αθήνας σε αίθουσα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Η συζήτηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά.