Ανδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Αμβούργου στην περιοχή του αεροδρομίου | REUTERS/Fabian Bimmer
Επικαιρότητα

Γερμανία: Σε αναστολή οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αμβούργου εξαιτίας περιστατικού ομηρείας

Οπλισμένος, τουρκικής υπηκοότητας πατέρας, κλεισμένος σε αυτοκίνητο, κρατάει δια της βίας την τετράχρονη κόρη του μετά από ενδοοικογενειακή διαμάχη
Protagon Team

Σε αναστολή παρέμενε το πρωί της Κυριακής η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου της Γερμανίας εξαιτίας περιστατικού ομηρείας στην πίστα του αερολιμένα, μετά την πιθανολογούμενη απαγωγή παιδιού από τον πατέρα του μετά από ενδοοικογενειακή διαμάχη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται και η εναέρια κυκλοφορία παραμένει νεοτέρας σε αναστολή μέχρι νεοτέρας» ανέφερε η διοίκηση του αεροδρομίου στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη. Ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης» δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Σάντρα Λέβγκρουν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR, προσθέτοντας πως είναι «πολύ θετική ένδειξη» ότι ο πατέρας της οικογένειας παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές «για τόσο μεγάλο διάστημα».

Το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 20.00 (21.00 ώρα Ελλάδας), ένας οπλισμένος άνδρας έσπασε με το αυτοκίνητό του την μπάρα σε πύλη και εισήλθε στην πίστα του αεροδρομίου, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα και εκτοξεύοντας δύο φλεγόμενες φιάλες που έμοιαζαν με βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Η αστυνομία δήλωσε ότι πιστεύει πως το περιστατικό συνδέεται με «διαμάχη για την επιμέλεια ενός παιδιού».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στο αυτοκίνητο επιβαίνουν ένας πατέρας και το παιδί του. Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο άνδρας είναι 35 ετών, τουρκικής υπηκοότητας, και ζητά να του επιτραπεί να ταξιδέψει στην Τουρκία μαζί με την τετράχρονη κόρη του. Η αστυνομία ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται στην τουρκική γλώσσα.

Νωρίτερα, η σύζυγος του οδηγού του αυτοκινήτου είχε ενημερώσει την αστυνομία για την απαγωγή του παιδιού.

Το βράδυ, 17 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο Αμβούργο, με 3.200 επιβαίνοντες, κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Για σήμερα είναι προγραμματισμένες 286 πτήσεις που μεταφέρουν 34.500 επιβάτες.