Αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία στο σημείο της επίθεσης | x
Επικαιρότητα

Γερμανία: Γυναίκα συνελήφθη αφού μαχαίρωσε έξι νέους σε λεωφορείο

Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς το φεστιβάλ του Ζίγκεν κοντά στην Κολωνία. Το περιστατικό συνέβη μία εβδομάδα μετά από την φονική επίθεση στο Σόλινγκεν
Protagon Team

Μια 32χρονη γυναίκα συνελήφθη αφού επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε έξι ανθρώπους σε λεωφορείο που κατευθυνόταν προς φεστιβάλ στη δυτική Γερμανία. Οι αρχές δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Τρεις από τους επιτιθέμενους βρίσκονται σε απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής.

Η επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε στο Ζίγκεν, ανατολικά της Κολωνίας. Το λεωφορείο ήταν καθ’ οδόν προς ένα φεστιβάλ στην πόλη και τουλάχιστον άλλα 40 άτομα επέβαιναν σε αυτό όταν σημειώθηκε η επίθεση περίπου στις 7.40 μ.μ.

Η αστυνομία και οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι έξι τραυματίες ήταν ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών και όλοι ήταν από την περιοχή. Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, τρεις από αυτούς είχαν φύγει από το νοσοκομείο αφού είχαν ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Το μαχαίρωμα στο Ζίγκεν συνέβη μια εβδομάδα μετά από μια επίθεση με μαχαίρι στο Σόλινγκεν, μια πόλη στο ίδιο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στην οποία ένας ισλαμιστής εξτρεμιστής από τη Συρία που είχε αποφύγει την απέλαση κατηγορείται ότι σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ.

Η επίθεση στο Σόλινγκεν ώθησε τον κυβερνητικό συνασπισμό να καταρτίσει σχέδια για να καταστήσει αυστηρότερους τους νόμους για τα όπλα αλλά και να διευκολύνει τις απελάσεις.