| INTIMEnews
Επικαιρότητα

Γεραπετρίτης στη Βουλή: Στέλνουμε C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Σε συνεννόηση με Παρίσι και Λευκωσία η Αθήνα, ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών. Τι είπε για την αποχή στο ψήφισμα του ΟΗΕ
Protagon Team

Την αποστολή αεροσκάφους C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια (είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα και νερό) για τη Γάζα ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία.

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που πήρε πρωτοβουλία για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Η ελληνική διπλωματία συνεισέφερε θετικά στην ευρωπαϊκή διπλωματία. Η στάση μας παραμένει συνολικά ανθρωπιστική, θέλησε να υπογραμμίσει ο υπουργός Εξωτερικών, που απάντησε εκ νέου  και στην κριτική για τη στάση της Αθήνας έναντι του ψηφίσματος για τη Γάζα στον ΟΗΕ,

Οπως επεσήμανε, δεν ήταν στάση καταψήφισης, αλλά αποχής, καθώς δεν περιελήφθη στοιχειώδες και αυτονόητο περιεχόμενο που έχει να κάνει με την απερίφραστη καταδίκη τρομοκρατικών ενεργειών.

«Εγώ ο ίδιος μέχρι και πριν από την ψήφιση του ψηφίσματος ήμουν σε επαφή με ομολόγους μου του αραβικού κόσμου, ειδικά με τον ομόλογό μου της Ιορδανίας», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, για να επαναλάβει ότι «η στάση μας παραμένει μια στάση συνολικά ανθρωπιστική».

Κα κλείνοντας για την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενημέρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με ομόλογες κυβερνήσεις της Κύπρου και της Γαλλίας, «για ένα έργο με εξαιρετικά μεγάλη τεχνική δυσκολία», καθώς, όπως επεσήμανε, δεν υπάρχει ασφαλής λιμένας στη Γάζα.