Ο κ. Γεραπετρίτης σε παλαιότερη σύσκεψη στο Μαξίμου | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Γεραπετρίτης για νέο lockdown: Ισως πάμε και πιο μπροστά από τις εισηγήσεις

Ο υπουργός Επικρατείας, όπως ορισμένα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, τάχθηκε κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο συνωστισμό νωρίτερα
Protagon Team

Ο,τι εισηγηθούν οι ειδικοί, η κυβέρνηση θα το υιοθετήσει και ίσως πάει και πιο μπροστά, με γνώμονα τη δημόσια υγεία, δήλωσε στο Μega, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε για  λειτουργία με «ροοστάτη» όσον αφορά τη λήψη μέτρων, ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη, καθοριστική συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων, σημείωσε ότι εκκρεμεί «να δούμε αφενός εάν η Αττική θα μπει στις “κόκκινες” περιοχές και αφετέρου να δούμε ποιοι κανόνες θα ισχύουν για τις περιοχές αυτές», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Παρατήρησε, πάντως, ότι η Επιτροπή μπορεί να κάνει «τις απαραίτητες διορθώσεις προκειμένου να είναι πιο λειτουργικές».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε εκτιμώντας ότι «ίσως είναι προτιμότερο να έχουμε μεγαλύτερο ωράριο για να κατανέμεται ο κόσμος, αλλά θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών».