Ερωτηθείς  αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση όσων περιλαμβάνονται στον φάκελο της υπόθεσης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε για «ντόμινο, το οποίο δεν ξέρουμε που καταλήγει» | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Γεραπετρίτης: Αγοραίο το ύφος της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – δεν είμαστε όλοι ίδιοι

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος προεξοφλεί ότι η πολιτική έχει ένα στοιχείο εγγενούς διαφθοράς, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι όλοι ίδιοι», παρατήρησε ο υπουργός Επικρατείας. «Πρέπει όλοι να δεχόμαστε ότι μια κρίσιμη μάζα της πολιτικής ηθικής πρέπει να υπάρχει και οι πολίτες πρέπει να την απαιτούν». «Ντόμινο που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει» η υπόθεση Παππά – Μιωνή
Protagon Team

Για συγκροτημένη παράλληλη δομή εξουσίας με σημαντική επίδραση στη Δικαιοσύνη, που δεν δίσταζε να ρίχνει βορά στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης ακόμα και πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος πολιτικών, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κληθείς να σχολιάσει το μπαράζ αποκαλύψεων από τα στοιχεία Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

«Εγώ βρίσκομαι σε ένα καθεστώς μικρού σοκ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του στον «ΘΕΜΑ FM».

«Εχουμε ένα φαινόμενο μιας συγκροτημένης, σχεδόν παράλληλης δομής εξουσίας, μιας δομής που υφίσταται. Μιλάμε στην πραγματικότητα για μια συγκροτημένη λειτουργικά δομή, η οποία φαίνεται να ασκεί πολύ μεγάλη επίδραση, κυρίως στη Δικαιοσύνη», τόνισε, καλώντας σε «θεσμική εγρήγορση» για τη «διαφύλαξη της Δημοκρατίας».

Ως δεύτερο σημαντικό στοιχείο, ο κ. Γεραπετρίτης ιεράρχησε το «ντόμινο απαξίωσης και ηθικής έλλειψης» μέσω της εμπλοκής προσώπων του οικογενειακού περιβάλλοντος των πολιτικών στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης. «Δεν είναι δυνατόν με κανένα ηθικό τρόπο να μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση η οικογένειά σου», παρατήρησε ο υπουργός Επικρατείας.

Οπως είπε στη συνέχεια της ραδιοφωνικής συνέντευξής του, αυτό που αναδεικνύεται από την υπόθεση Παππά – Μιωνή – Παπαγγελόπουλου, είναι το ύφος της εξουσίας, το οποίο στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης Τσίπρα προσιδιάζει σε ένα «αγοραίο ύφος».

«Εχουμε εμπεδώσει ότι όσοι εμπλέκονται με την εξουσία, θα πρέπει να είναι κοντά στο στερεότυπο που έχει διαμορφωθεί για τον Ελληνα ότι προσπαθεί να βρει λύσεις», σημείωσε, γι’ αυτό πρόσθεσε, «πρέπει να αποκτήσουμε πολύ μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Θα πρέπει να είμαστε σε πολύ μεγαλύτερη δημοκρατική εγρήγορση».

Ερωτηθείς  αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση όλων αυτών που περιλαμβάνονται στον φάκελο της υπόθεσης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε ότι πρόκειται για «μία διαδρομή η οποία κάθε φορά μας προσθέτει και ένα κομμάτι καινούριο».

«Είναι ένα ντόμινο, το οποίο δεν ξέρουμε που καταλήγει», παρατήρησε χαρακτηριστικά και αυτή τη στιγμή μόνο συμπερασματικές υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Και αυτή τη στιγμή, συμπλήρωσε, φαίνεται να σταματά στον κ. Παππά, αν και όπως επεσήμανε, «χωροταξικά όσο και ως προς τη θεσμική ιεραρχία της κυβέρνησης», ο Νίκος Παππάς ήταν υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος προεξοφλεί ότι η πολιτική έχει ένα στοιχείο εγγενούς διαφθοράς, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Πρέπει όλοι να δεχόμαστε ότι μια κρίσιμη μάζα της πολιτικής ηθικής πρέπει να υπάρχει και οι πολίτες πρέπει να την απαιτούν», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Γεραπετρίτη για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται υπό το φως των τελευταίων αποκαλύψεων.

Οσο για τα επόμενα βήματα στην υπόθεση, ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε πως θα υπάρξουν «δύο παράλληλες διαδρομές»: αφενός η προανακριτική επιτροπή της Βουλής «θα συνεχιστεί κανονικά, θα αξιοποιηθεί το υλικό», ενώ και παράλληλα «δημιουργείται και μια δεύτερη διαδικασία στην τακτική Δικαιοσύνη», στην οποία θα υπάρξει επεξεργασία του υλικού σε σχέση με την προηγούμενη κατάθεση του κ. Παππά στην επιτροπή.

«Θα πρέπει να διασφαλιστεί η γνησιότητα του υλικού, να διασφαλιστεί ότι πραγματικά υπάρχει αναντιστοιχία κατάθεσης και του ηχογραφημένου υλικού», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.