Η Φώφη Γεννηματά με τους βουλευτές της στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Γεννηματά: Στοχοποιούν το ΚΙΝΑΛ για την αταλάντευτη θέση του

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα της στη σταθερή αυτόνομη πορεία που έχει επιλέξει, κάτι που όπως είπε, ενοχλεί. «Αμετανόητος ο Τσίπρας», αναλώνεται σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε κατά την ομιλία της στην ΚΟ του Κινήματος
Protagon Team

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε εκ νέου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας επιτίθενται, μας στοχοποιούν, νομίζουν ότι μπορούν να ανακόψουν την πορεία μας. Να δημιουργήσουν ένα σκληρά διπολικό σύστημα, αδιαφορώντας για το επικίνδυνο αντίτιμο: Τον διχασμό του ελληνικού λαού, το τοξικό κλίμα που υπονομεύει την ανάπτυξη. Δεν θα τα καταφέρουν», είπε και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές ότι αυτή ακριβώς η αταλάντευτη απόφαση μας είναι πού ενοχλεί. Αν αλλάζαμε γραμμή, αν κλείναμε το μάτι ότι είμαστε διαθέσιμοι και διατεθειμένοι να γίνουμε βολικά συμπληρώματα, τότε, θα γινόμασταν αμέσως τα χαϊδεμένα παιδιά των συστημάτων που τώρα μας πολεμούν λυσσαλέα. Το ερώτημα είναι το κάνουμε; Η απάντησή μου, η απάντησή μας, οι συλλογικές μας αποφάσεις, η επιθυμία του δικού μας κόσμου, είναι όχι».

Στο σημείο αυτό κάλεσε τους βουλευτές του Κινήματος να είναι «επικεφαλής στην εξωστρέφεια που απαιτούν τα προβλήματα των πολιτών», διότι όπως υπογράμμισε, «είναι διαλυτικό να ανοίγουμε διαρκώς την εσωκομματική ατζέντα».

«Και πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με τη ΝΔ», είπε, «δεν διστάσαμε να υπερψηφίσουμε στη Βουλή ό,τι θεωρούμε ότι συμβάλλει θετικά για τον λαό και τον τόπο. Αλλά δεν θα διστάσουμε επίσης -και ας το καταλάβουν πολύ καλά όλοι όσοι έχουν αναλάβει εργολαβικά το υμνολόγιο στον κ. Μητσοτάκη- να σταθούμε δυναμικά απέναντι σε ό,τι θίγει τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τη γυναίκα, τον νέο άνθρωπο».

Στο ίδιο πλαίσιο η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο  για ανούσιες αντιπαραθέσεις Μητσοτάκη -Τσίπρα, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εκτός από την πόλωση για μικροκομματικά οφέλη φαίνεται ότι ήταν και το προκάλυμμα διευθετήσεων στο παρασκήνιο».

«Δεν πρόκειται φυσικά ούτε για πολιτική γενναιοδωρία, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ούτε για φτηνό τακτικισμό, όπως λέει ο κ. Τσίπρας. Πρόκειται για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και ισορροπιών όχι μόνο στο εσωτερικό τους, αλλά και μεταξύ τους», υποστήριξε, επικαλούμενη τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis και το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να ανακοινώσει την απόφασή του πριν καν έλθει ο φάκελος στη Βουλή.

«Εν τέλει, αυτό που μένει είναι ότι, όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της ΝΔ την καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα θέματα»,  παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Η επικεφαλής του ΚΝΑΛ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θα ψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Εκεί», είπε,  «θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

Εσπευσε, μάλιστα να τονίσει πως το Κίνημα Αλλαγής είναι αντίθετο σε «οποιαδήποτε σκέψη, όπως προκύπτει από αποκαλυπτικές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, για δήθεν αναρμοδιότητα της επιτροπής ή άλλα δικονομικά προσχήματα για τη fast track αναπομπή του φακέλου στη Δικαιοσύνη».

Οσον αφορά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, η κυρία  Γεννηματά  μίλησε για δήθεν «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, που έχει ως βασικό στόχο να απαξιώσει τις συλλογικές συμβάσεις, να ενισχύσει την εργοδοτική αυθαιρεσία, να μειώσει δραστικά τα δικαιώματα και τις αμοιβές των εργαζομένων.

«Η διαφορά μας με την ΝΔ είναι ουσιαστική και ιδεολογική. Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας. Στηρίζουν την ανταγωνιστικότητά της χώρας στις μειωμένες αμοιβές, στην υποβάθμιση των όρων εργασίας και των συλλογικών ρυθμίσεων», υπογράμμισε και μίλησε για «παπαγαλάκια του Μαξίμου» που επιτίθενται στο ΚΙΝΑΛ ώστε να μην γίνει διάλογος, και «για να μη συσκοτιστεί η ουσία των παρεμβάσεών τους».

«Ασχολήθηκαν με το κόκκινο του γραφικού μιας ανάρτησης στο διαδίκτυο για να μη φανεί το μαύρο της πολιτικής τους», σχολίαζε για το θόρυβο που ξεσήκωσε η ατυχής – η αλήθεια είναι- σχεδιαστική επιλογή της αφίσας του Κινήματος για τα εργασιακά (περισσότερα εδώ).

«Κατά σύστημα», όμως, κατήγγειλε, «το Μαξίμου με τα ‘παπαγαλάκιά’ του διαστρεβλώνει ό,τι λέει το Κίνημα Αλλαγής».

«Το ότι ασχολούνται συνέχεια μαζί μας», ωστόσο, «δείχνει πόσο πραγματικά μας υπολογίζουν και πόσο καθοριστικό ρόλο μπορούμε να έχουμε στις εξελίξεις. Αλλά στον πόλεμο διαστρέβλωσης, αποδόμησης και απαξίωσης, χρειάζεται αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση. Και αυτή θα είναι η δική μας απάντηση», συμπλήρωσε στη σχετική αναφορά της η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε αμετανόητο τον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε στη ΔΕΘ, αφού όπως είπε, δεν φάνηκε να έχει πάρει κανένα μήνυμα από τις κάλπες.

«Αλαζονεία, αυταρέσκεια, καμία ουσιαστική αυτοκριτική. Συνάμα, αμήχανος να ασκήσει ξανά αντιπολίτευση. Χωρίς πρόταση για τη χώρα. Τώρα που ξεθώριασε η επανάσταση και τα παραμύθια ότι θα άλλαζε την Ευρώπη , τώρα που εκτός κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι χρήσιμος στους δανειστές, ακολουθώντας απλά τις επιθυμίες τους, αναζητά νέο προσωπείο γιατί δεν έχει ουσία, πρόταση όραμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες», ανέφερε στην κριτική της για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, και διερωτήθηκε:

«Αλήθεια, τί σχέση έχει αυτή η “εικόνα” με τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη; Η ευθεία απάντηση είναι καμία, είναι δύο ξένες μεταξύ τους έννοιες. Και όχι μόνο γιατί είναι υποκριτικό να επικαλείται ο κ. Τσίπρας την προοδευτική παράταξη μετά από 4 χρόνια συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά και την Καραμανλική συνιστώσα».

Η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε τέλος, πως δεν θα αποδεχθεί παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο: «Ούτε η απλή αναλογική μπορεί να εκβιάσει συνεργασίες στη σημερινή πολιτική συγκυρία ούτε τα πλειοψηφικά συστήματα με υψηλά bonus που μετατρέπουν τις λαϊκές μειοψηφίες σε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες απαντούν στο πολιτικό πρόβλημα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα με κυβερνήσεις ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με την αναλογικότερη αντιστοίχισή τους με τη λαϊκή εντολή», υπογράμμισε.