Η Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση της«παράταξης Αττική» | Intime/Κώστας Κομίνης
Επικαιρότητα

Γεννηματά: «Η παράταξή μας πλήρωσε μεγάλο κόστος»

«Βάλαμε πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας - και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε» υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε μια παρέμβαση κατά την οποία άφησε αιχμές και κατά της Ρένας Δούρου
Protagon Team

Αναφορές στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση έκανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία κάλεσε εκ νέου στη «διαμόρφωση εθνικής γραμμής για τον τόπο».

Σε παρέμβασή της στην εκδήλωση της «παράταξης Αττική» του Γιάννη Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής, κατά την οποία βραβεύτηκε για την προσφορά της στην αυτοδιοίκηση, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι «η παράταξη μας πλήρωσε μεγάλο κόστος, γιατί έβαλε πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας και θα συνεχίσουμε να το βάζουμε».

Υπογράμμισε ότι «κοιτάμε πάνω από το κομματικό συμφέρον. Γι’ αυτό έχουμε κάνει σημαία την εθνική συνεννόηση. Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή για τον τόπο, μια δική μας συμφωνία για να βγάλουμε τη χώρα με ασφάλεια από την κρίση και τα Μνημόνια.

» Για να υπηρετήσουμε όλοι μαζί, για  να υλοποιήσουμε το νέο μεγάλο εθνικό στόχο, που είναι να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους και δεν μιλώ γι αυτά που θέλουν να φύγουν, αλλά γι αυτά που φεύγουν γιατί δεν μπορούν να μείνουν».

Η Φώφη Γεννηματά και δίπλα της ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Γιάννης Σγουρός (Intime/Κώστας Κομίνης)
Αιχμές για την περιφερειάρχη

Επιπλέον, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι χρειάζεται είναι ακόμη μεγαλύτερη αποκέντρωση και η αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει ο μοχλός ανάπτυξης της χώρας, καθώς απέδειξε στα δύσκολα χρόνια ότι μπορεί και αντέχει να διαχειριστεί και την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.

Παράλληλα άφησε αιχμές για την διοίκηση της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια λέγοντας ότι αδυνατεί να παίξει τον αναπτυξιακό ρόλο που αρμόζει στο θεσμό, χάνεται μέσα σε ιδεοληψίες του χθες, κρύβεται από την καθημερινότητα και απέχει από αυτά που σήμερα συμβαίνουν.

Αναφερόμενη στην δική της παρουσία στην αυτοδιοίκηση είπε ότι «ξεκινήσαμε το 2002 και ήμασταν σχεδόν παιδιά, εγώ νέα βουλευτής τότε, ο Γιάννης με ένα ιδιαίτερο έργο στον αθλητισμό ήδη. Δεν ξέραμε τίποτα από αυτοδιοίκηση, είχαμε όμως έναν ενθουσιασμό και μία πίστη σε αυτό που κάναμε. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή και να δώσουμε πνοή σε ένα θεσμό που ακόμη δεν είχε χαρακτήρα, δεν είχε προσωπικότητα. Είναι δύσκολο εάν δεν πατάς σε μια σταθερή δομή, να μπορέσεις να δημιουργήσεις. Εμείς μάθαμε, δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά, προσφέραμε έργο, παραδώσαμε έργο».