Η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Θεσσαλονίκη | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Γεννηματά: Η μόνη «γέφυρα» του Τσίπρα είναι αυτή των στεναγμών!

Ο κήρυκας του διχασμού στήνει δήθεν τώρα γέφυρα για την Κεντροαριστερά, παρατήρησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για το επίμονο άνοιγμα του Πρωθυπουργού σε στελέχη του ΚΙΝΑΛ. «Μία λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα: να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής».
Protagon Team

Σκληρή ήταν η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στην απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να  προσεταιριστεί όσο το δυνατόν περισσότερα νυν και πρώην στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, σε μία προσπάθεια να «σώσει την παρτίδα» των εκλογών την ύστατη στιγμή.

Σε ομιλία της στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό σε απόγνωση που -όπως είπε- μπροστά στο φάσμα της ήττας στήνει τώρα δήθεν γέφυρα για την Κεντροαριστερά (σ.σ. χρησιμοποιώντας στοχευμένα τη λέξη «γέφυρα» από το όνομα της νέας Πρωτοβουλίας που εκδηλώθηκε με στόχο τη σύμπηξη ενός ισχυρού «προοδευτικού πόλου»).

Η μόνη γέφυρα όμως που υπάρχει για τον κ. Τσίπρα, είναι αυτή των στεναγμών, παρατήρησε χαρακτηριστικά, η οποία τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση.

Γιατί όπως διεμήνυσε με αφορμή και τις πρόσφατες υπουργοποιήσεις Μωραΐτη – Τόλκα, για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής.

Στο ίδιο πλαίσιο χαρακτήρισε τον περιβόητο άνοιγμα Τσίπρα στον χώρο της Κεντροαριστεράς ως έναν πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον λαό και διαλύει τη χώρα, για να υπογραμμίσει πως η κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία, έχει όνομα: «Τσίπρας. Βαρίδι της αριστεράς. Βαρίδι για τη χώρα».

«Ολο αυτό το διάστημα που κυβερνά, στην πραγματικότητα έφτιαξε τη Νέα Δεξιά, με σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές και περικοπές : Κατέστρεψε το Κράτος Πρόνοιας, δέσμευσε τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια. Τα έδωσε όλα στους δανειστές. Ο πιο πρόθυμος σε ό,τι ζήτησαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Κυβέρνησε με ακροδεξιούς. Κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού. Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Αδειάζει τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα. Έφτιαξε στην πραγματικότητα μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία ψάχνει έναν προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Κατάχρηση της εξουσίας και καθεστωτισμός: αυτό είναι το ύφος και ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά», κατήγγειλε στο «σφυροκόπημά» της κατά του Πρωθυπουργού η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Για μία ακόμη φορά η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε πως  δεν θα επιτρέψει «να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα», και χαρακτηρίζοντας κρίσιμους τους επόμενους μήνες για την πορεία της χώρας, τόνισε πως το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.

Στο σημείο αυτό θέλησε να απαντήσει και σε όσους -όπως είπε-  λένε ότι «πρέπει να απαλλαγούμε από την κακή κυβέρνηση και άρα ακόμα και αν δεν είμαστε δεξιοί ή δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ ΝΔ πρέπει να ψηφίσουμε σήμερα Μητσοτάκη για να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα».

«Αυτό είναι παγίδα, είναι μια πλάνη, είναι λάθος», προειδοποίησε «γιατί με την παλινόρθωση της δεξιάς, θα είναι πρόσκαιρη η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα, με κίνδυνο να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Δεξιάς που φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει καθόλου γνώμη και μυαλά σε σχέση με αυτά που έκαναν το 2004-2009».

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, μία λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα και αυτή δεν είναι άλλη από το να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής.

Γιατί η χώρα, τόνισε, χρειάζεται προοδευτικές λύσεις και μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί.

«Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση, που περιμένει να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ’ αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα. Δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ οι ‘σωτήρες’ απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η κυρία Γεννηματά και κλιμακώνοντας την επίθεσή της στη Νέα Δημοκρατία υπενθύμισε πως αποτελεί πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο της παράταξής της.