Οι κρατήρες που προκάλεσαν οι ισραηλινοί πύραυλοι στο έδαφος ξεπέρασαν και τα εννέα μέτρα σε βάθος | REUTERS/Mohammed Salem
Επικαιρότητα

Γάζα: Πολύνεκρη ισραηλινή επίθεση σε ανθρωπιστική ζώνη

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν κέντρο διοίκησης της Χαμάς στη Χαν Γιούνις. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες
Protagon Team

Νέα επίθεση πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, με τους νεκρούς να υπολογίζονται μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον σαράντα και τους τραυματίες να ξεπερνούν τους εξήντα.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε σε καταυλισμό της περιοχής Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το χτύπημα υποστηρίζοντας ότι είχε ως στόχο κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη και είναι γεμάτη με εκτοπισμένους που έχουν διαφύγει από άλλα σημεία του παλαιστινιακού θύλακα.

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας γνωστοποίησε πως πήραν φωτιά τουλάχιστον 20 σκηνές, ενώ οι πύραυλοι προκάλεσαν κρατήρες βάθους ως και εννέα μέτρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάμεσα στους τραυματίες ειναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Ετσι ξημέρωσε η Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 στον καταυλισμό Αλ-Μαουάσι στη νότια Γάζα. REUTERS/Mohammed Salem

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε από τη δική του πλευρά πως «έπληξε σημαντικούς τρομοκράτες της Χαμάς που δρούσαν σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου ενσωματωμένο στην ανθρωπιστική περιοχή της Χαν Γιούνις».

Η νέα ισραηλινή επιδρομή έπληξε καταυλισμό εκατοντάδων αμάχων. REUTERS/Mohammed Salem

Οι Ισραηλινοί ανέφερεαν ακόμη ότι ελήφθησαν «πολλά μέτρα πριν από την επίθεση ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να πληγούν άμαχοι», με τη χρήση πυρομαχικών ακριβείας και πληροφοριών να αναφέρονται μεταξύ αυτών των μέτρων.

Η Χαμάς διέψευσε ότι μαχητές της ήταν παρόντες στο σημείο της επίθεσης.